DOLAR 32,4628 -0.1%
EURO 34,7852 -0.6%
ALTIN 2.440,820,21
BITCOIN 2076241-1,16%
Antalya
24°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
DAHAOĞLU’NDAN DÖVİZ KURU AÇIKLAMASI

DAHAOĞLU’NDAN DÖVİZ KURU AÇIKLAMASI

ABONE OL
16:03 - 29 Eylül 2020 16:03
DAHAOĞLU’NDAN DÖVİZ KURU AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya’da turizm sektörünün son durumunu ve döviz kurlarında yaşanan artışı Büyük Alanya’ya değerlendirdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yurt dışında yaşayan Türk ziyaretçiler bu sayının 2 milyon 16 bin 553’ünü oluşturdu, 7 milyon 255 bin 107 kişi ise yurt dışı uyruklu ziyaretçi oldu. İlk 8 ayda en çok ziyaretçi Almanya’dan gelirken, yurt dışından gelen ziyaretçiler Ağustos ayında en çok Antalya’yı tercih etti. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise Rusların Türk turizmini ayakta tuttuğunu söyledi.

 

“RUSLAR OLMASA TÜRK TURİZMİ OLMAZDI”

 

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Büyük Alanya’ya yaptığı açıklamada, Rusların Türk turizmini bu yıl ayakta tuttuğunu ifade etti. Dahaoğlu açıklamasında, “Turizm sektöründe şu anda 2020 için de 2021 yılı için de rezervasyonlar devam ediyor. Gerçekten şunu söyleyebilirim ki Allah Ruslardan razı olsun. Onlar olmasaydı şu anda Türkiye’de turizm denen bir şey olmazdı. Türk turizmini onlar ayakta tutuyor. 2021 ile ilgili anlaşmalarımız da sürüyor. Avrupa pazarında bitmek üzere, Doğu Avrupa, Rusya gibi ülkelerde de 2021 yılı için anlaşmalara yeni yeni başladık. Otelciler olarak fiyatlarımıza zam yapmadık. 2021’de de aynı fiyat tarifesini uygulayacağız. 2021 için bu yılki fiyatlarımızı kopyala yapıştır yaptık. Amacımız yeter ki turist gelsin. 2021 yılının her halukarda bu yıldan daha iyi olacağına dair umutlarımız var. Operatörlerin de açıklamaları bu yönde. İnşallah bu pandemi bir an önce biter herkes rahat bir nefes alır. Ancak bitmese bile insanlar pandemiyle tatil yapmaya alıştılar veya alışacaklar. Hayatımızda artık böyle bir virüs var. İnsanlar artık psikolojik olarak da hastalık belirtisi olana daha dikkatli davranacak. Aslında genel olarak hayatımızı artık daha dikkatli geçirmek zorundayız” dedi.

 

“EURO VE DOLARIN YÜKSELMESİ BİZİ ÇOK ETKİLİYOR”

 

Dahaoğlu ayrıca Euro ve Dolar’da yaşanan artışın da sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, ihracatın arttırılmasının Türk Lirası’nın yeniden değer kazanmasını sağlayabileceğini söyledi. Dahaoğlu, son günlerde Euro ve Dolar’da hızlı bir artış var. türk Lirası maalesef her geçen gün değer kaybediyor. Bu sadece sektör olarak bizleri değil ülkemizi sıkıntıya sokan bir durum. Çünkü ülke olarak satın alma gücümüz azalıyor. Ülkemizde üretim ileri seviyede değil. Eğer İhracatımız ithalatımızın üzerine çıkarsa Türk Lirası o zaman değer kazanmaya başlar. Öte yandan biz otellerimize her şeyi döviz üzerinden alıyoruz. Yani tüm giderlerimiz bu kalemden hesaplanıyor. Hal böyle olunca yaşanan bu artış bizi de olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.