DOLAR 32,3402 0.18%
EURO 35,1250 -0.18%
ALTIN 2.235,19-0,35
BITCOIN 2058382-5,92%
Antalya
20°

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Güzelbağ’da ilginç yangın söndürme görüntüleri I VİDEO HABER

Güzelbağ’da ilginç yangın söndürme görüntüleri I VİDEO HABER

ABONE OL
17:56 - 7 Ağustos 2021 17:56
Güzelbağ’da ilginç yangın söndürme görüntüleri I VİDEO HABER
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yaşamı boyunca 600 orman yangınına müdahale eden pilot Suat Al, “Kiralık uçaklarla, Rus pilotlarla bu iş olmaz. Risk almamak için 100 metreden su atıyorlar. Helikopter de yangın söndüremez, boşuna kira ödeniyor” açıklaması yaparken, Güzelbağ Mahallesi’ndeki yangın söndürme uçağının 100 metreden daha fazla yüksekten suyu boşaltması vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Suat Al’ın açıklamaları şöyle: “Kiralık uçaklarla, Rus pilotlarla bu iş olmaz. Risk almamak için 100 metreden su atıyorlar. Helikopter de yangın söndüremez, boşuna kira ödeniyor. 1.5-2 ton su alır, yangın yerine gidene kadar da sızdırdığı için suyu azalır. Orman yangınında en önemli konu erken müdahaledir. Yangın büyük mü küçük mü, duman arttı mı diye beklersen alevler her yeri kaplar söndürme şansı azalır. Yıllarca telsiz başında ‘Duman var’ anonsu bekledim. Türkiye’ye en az 15 uçak lazım. Kiralık değil satın alacaksın. Çanakkale, İzmir, Antalya, Muğla ve Gaziantep’te konuşlandırıp hazır bekleteceksin. Bugüne kadar kiralık yangın uçaklarına verdiğimiz para ile uçak fabrikası kurardık.”

Güzelbağ’daki görüntüleri paylaşan Konaklı Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Uyar, “Yahu arkadaşlar, benim gözlerim mi bozuk, bir şeyler mi dönüyor. Benim bu işe aklım ermedi” dedi.

İşte o görüntüler…

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.