DOLAR 32,5767 0.27%
EURO 35,0031 0.07%
ALTIN 2.460,200,99
BITCOIN 20983651,41%
Antalya
25°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘HASAN BAŞKAN’I ASLA UNUTMAYACAĞIZ’

‘HASAN BAŞKAN’I ASLA UNUTMAYACAĞIZ’

ABONE OL
12:01 - 7 Ocak 2021 12:01
‘HASAN BAŞKAN’I ASLA UNUTMAYACAĞIZ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / YASEMİN KAYA

Alanya’nın renkli simalarından olan ve Hasan Başkan olarak tanınan, Hasan Özcan 6 Ocak 2015 tarihinde hayata veda etti. 2014’ün son günlerinde yattığı Alanya Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde 9 gün tedavi gören ve hayatını kaybeden Alanya’nın renkli siması Hasan Özcan’ı Alanya’da hiç kimsenin yad etmemesi dikkat çekti. Geçirdiği koma nedeniyle 2014’ün son günlerinde Alanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hasan Özcan, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde 6 Ocak tarihinde hayatını kaybetti.  Hasan Özcan’ın ölümü dostlarını ve ailesini derinden yaraladı. Hasan Özcan’ın cenazesi Alanya’nın Oba Mahallesi’ndeki evinden alınarak Oba’daki Sekilioğlu Mezarlığı’na defnedildi.

Dün www.buyukalanya.com’da yer alan bu haberin ardından, Alanya’nın tanınmış eğitimcilerinden Oğuz Korum, sosyal medya hesabında şu satırları paylaştı: “Basın camiasından sevgili Alper Kutay, ‘Rahmetli başkan Hasan Özcan’ı ölüm yıldönümünde kimse anmadı’ diye yazınca kendimi de suçlu hissettim. Hasan Özcan, namı değer Başkan Hasan. Alanya’nın Oba köyündendi. Oba sonra 1989 belde, şimdi de mahalle oldu. Aile yıllar önce Dim’den Oba’ya gelip yerleşenlerdendir. Rahmetli Hasan Başkan’la sohbetlerimde kendisinden Dim Barajı’na karşı arazilerinin olduğunu söylerdi. Kendisiyle sayısız sohbetlerimiz olmuştu. Çok kez motosikletin arkasına bindirip Oba’ya evlerine götürdüğümü hatırlıyorum.

İki katlı bir evdi. Anası babası erken yaşlarda ölmüşler. Evde babaannesi vardı. Hasan’a ve diğer kardeşine bakıyordu. Oba’da olan erkek kardeşinin bahçelere çalışmaya gittiğini söylemişti. Bir diğer kardeşinin de benim Alanya Lisesi’nde öğretmenliğimde orta bölümden mezun olup astsubaylık sınavı sonrasında Silifke’ye atandığını babaannesinden duymuştum. Babaannesi bana Hasan’a bir kız bul, evlendirelim’ demişti. Nur yüzlü, konuşkan bir kadındı. Cennet mekanı olsun. Dert yanmıştı bahçeye bakılmadığından, limon ağaçlarının kuruduğundan söz etmişti. Bu arada Hasan bana hediye edilen takım elbiselerini, kravatlarını, özelliklede fötr şapkaları, uzun atkılarını göstermişti. Rahmetli Obalı eski milletvekilimiz Hayri Doğan vasıtasıyla rahmetli Süleyman Demirel’den bile fötr geldiğini söylemişti.

2008 yılıydı, Alanya Lisesi’nde öğretmenim. Bir gün Başkan Hasan derste olduğum sınıfa beni sorarak çıktı geldi. Arka sıralardan birine oturttum. Dersimde son sınıf öğrencilerine Hasan’ı hepsi tanıyor. O meşhur kahkahasını atarak söze başladı. Ben dışarda çocuk okutuyorum, her ay para gönderiyorum, niye gönderiyorum biliyor musunuz dedi. Cebinden cüzdan çıkardı, dolarlar vardı. Çocuklara dedi ki, benim soruma cevap verin, bilene Cuma Pazarı’nda butikten gömlek hediye edeceğim. Çocuklar ‘Yardımseversiniz, ondan’ dediler. Cevaptan tatmin olmadı. ‘Bilemediniz’ dedi. Ben yaşlandığımda bana bakacaklar, ondan para gönderiyorum’ dedi. Gerçekten de eşten dosttan para bulup bazen verir, bazen gönderirmiş. Evet değerli dostlar. Her şey boş. Nereddi galeyî guleyi yapanlar. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. 2014 yılında kaybettiğimiz efsane başkan, şen şakrak başkan Hasan’ımızı attığı o kahkahasıyla hep hatırlayacağız. Cennet mekanı olsun. Esķi Alanya’ya ve anılarına selam ola.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.