DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İKİNCİ EL OTO’NUN ALANYA’DAKİ GÜVENİLİR İSMİ

İKİNCİ EL OTO’NUN ALANYA’DAKİ GÜVENİLİR İSMİ

ABONE OL
12:11 - 3 Temmuz 2020 12:11
İKİNCİ EL OTO’NUN ALANYA’DAKİ GÜVENİLİR İSMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Pandemi süreci ve bozulan ekonomik şartlar vatandaşı tedirgin ederken, ikinci el otomobil piyasası adeta altın günlerini yaşıyor. Sıfır araç üretiminin durma aşamasına gelmesi, bayilerde sıfır araç bulmakta sıkıntı yaşanması, vatandaşı ikinci el otomobile yönlendirdi. Peki, ikinci el otomobil alırken nelere dikkat edilmeli? Araç sahibi olmak isteyen vatandaş, ikinci el otomobil satan oto galerileri ziyaret ederken hangi hususları dikkate almalı?

Alanya’da 2014’den beri otomotiv sektörünün lokomotiv isimlerinden olan, sadece Alanya’da değil, düzgün iletişim ve kaliteli hizmetiyle tüm Türkiye’ye araç satan Şükrü Toklu Otomotiv’in sahibi Şükrü Toklu, ikinci el piyasasını Büyük Alanya’ya değerlendirdi. Çevreyolu üzeri, Cikcilli Hacıbaba Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve Alanya’da en uygun rakamlarla en fazla araç satışı yapma rekoru kıran Toklu, “Genellikle hatasız ve boyasız araçların alım satımı ile uğraşıyorum. Elimizden geldiğince işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sattığımız bütün araçların arkasında duruyoruz. Bu işten benim öğrendiklerimin başında dürüstlük, daha sonra tabi ki çevre geliyor. Allah dostlarımızdan razı olsun, dostlarımızın sayesinde Allah’ımıza çok şükür alım satım işi yapıyoruz” dedi.

Fabrikaların pandemi süreci nedeniyle sıfır araç üretmediğini, Covid-19 sürecinde fabrikaların üç ay üretimi durdurduğunu söyleyen Şükrü Toklu, “Buna bağlı olarak bayiler de kapalı kaldı. Bu sebeple ikinci el araçların fiyatları oldukça arttı. Geçen yıl 50 bin liraya sattığımız araç bu sene 100 bin lira oldu. Kendi öz sermayemiz araba satın almaya yetmez oldu. Araç sahibi olmak isteyen dostlarımıza tavsiyem, ayak üstü alım satım yapan kişilerle muhatap olmasınlar. Resmi işyeri belgesi olan, yeterlilik belgesi bulunan, mesleki iş belgesi olan iş yerleri ile alışveriş yapılmalıdır. Resmi yerlerden alsalar dahi expertiz yaptırsınlar, garantici olsunlar. Sabit işyeri olan galericileri tercih ederlerse daha memnun olurlar, mağduriyet yaşamazlar” diye konuştu.

Kendisinin araç alımı yaparken mutlaka expertiz yaptırdığını söyleyen Şükrü Toklu, “İnsanlar araç alırken galericilerden çekiniyorlar ama bize geldikleri zaman, burayı gördükleri zaman ciddi anlamda rahatlıyorlar. Mesela ben bugün Ankara’ya bir araba sattım, alıcılar buraya korku içinde gelmişler. Ama bizi tanıyınca, güvenince daha notere gitmeden hesabıma aracın parasını geçtiler. O güveni verebiliyoruz ve Allah’a çok şükür bununla da gurur duyuyoruz. Bugüne kadar sattığım bütün arabaların arkasındayım. 2000 modelinin de arkasındayım, 2020 modelinin de, yani hepsinin arkasındayım. Kendi ailemle, çocuklarımla binecek gibi temiz araç alıyorum. Hatta bazı yakın arkadaşlarım bu durumu bildiği için benden otomobil alırken expertiz dahi yaptırmıyorlar. Şu gibi durumlarda oluyor. Benden 2016 model araç alıyor, iki sene sonra getiriyor aynı aracı, ‘Bunu al, bana 2018 modelini ver’ diyor, bunu da yapıyorum. Yani müşterimiz sabit. Tüm müşterilerimden Allah razı olsun” dedi.

Toklu, “Benim bazı müşterilerim arıyor, ‘Şükrü bana 30-40 bin liraya araba bul’ diyor. Ben de ’30-40 bin liralık aracı sana veremem’ diyorum. Neden veremem. Çünkü Araç 300-400 bin km’de oluyor. 30-40 bin liraya araba alan adam zaten asgari ücretle çalışıyor. Güç bela para biriktiriyor. Bir arıza yapsa 8-10 bin lirası gider, adam ekonomik olarak biter. En az 2-3 yıl arabayı yaptırma şansı yok. Zaten 20-30 bin liraya araç kalmadı. Onun için en az 70-80 bin liraya, 110-120 bin km’de araç tavsiye ediyorum. Şu an bende de 70-80 bin bandında araç yok, sadece bir Hyundai İ-20 var, onda da 3-4 parça boya var” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.