DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067626-2,01%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
KARGICAK’TA 1,5 DÖNÜM TARLA 728 BİN TL

KARGICAK’TA 1,5 DÖNÜM TARLA 728 BİN TL

ABONE OL
12:20 - 2 Mart 2021 12:20
KARGICAK’TA 1,5 DÖNÜM TARLA 728 BİN TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın Kargıcak Mahallesi’nde bulunan 1.680 metrekarelik tarla ve kargir evin mahkemeden satışa çıkarıldığı belirtildi. Muhammen bedeli 728 bin TL olarak açıklanan tarlanın satış ihalesinin ilki Alanya Adalet Sarayı Mezat Salonu’nda 27 Nisan Salı saat 13.35’te gerçekleştirilecek. 67 metrekareye sahip tarlanın satışının yapılamaması halinde ikinci ihale aynı adres ve saatte 27 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek.

İşte o ilanın detayları…

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Antalya İli Alanya İlçesi Kargıcak Mah. Eşme Alanı Mevkii 203 ada 41 nolu parsel, 1.680,61 m² alanlı Kargir Ev ve Tarla vasıflı taşınmaz, yakın çevresinde konut alanları, dükkanlar, oteller ve tarım arazileri bulunan meskun mahalde yer alan bir taşınmazdır. 4 cephesi benzer özellikli parsellerle kaplı, genel olarak tarımsal açıdan imar ihyası yapılmış, üzerinde betoranme ev bulunan, teraslaması yapılmış, üzerinde tarımsal açıdan herhangi bir faaliyet göstermediği ve ekonomik getirisi olan meyva ağacı bulunmadığı, parsel elektrik, yol, su, ptt gibi belediye hizmetlerinden yararlanmakta olan, gürültü ve hava kirliliğinden uzak konumlu, kargir ev ve tarla vasıflı bir kadastral parseldir. Parsel üzerinde bulunan ev tek katlı düz teras çatılı, pvc doğramalı, dış duvarları sıvalı, boyalı, mesken amaçlı kullanılan yaklaşık 67 m² taban alanlı bir binadır. bu betonarme binanın hemen yanında tek katlı yığma yapıda harçsız yapılmış, motor evi bulunmaktadır. parsel Kargıcak mah. fatih caddesi ile gazipaşa caddesi arasında bir konumda 4 yol mezarlığına yakın konumlu kargıcak sağlık ocağının yaklaşık 370 m kuzeyinde bulunan bir arazidir.
Adresi Alanya / ANTALYA
Yüzölçümü 1.680,61 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kalan henüz uygulama görmemiş bir kadastral parseldir
Kıymeti 728.055,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler : Üzerindeki Binanın Yapı Kullanma İzin Belgesi Yoktur.
: Muhtesat, konut, kargir bina Kerim kızı İsmihan Koçak’a aittir.
1. Satış Günü 27/04/2021 günü 13:35 – 13:45 arası
2. Satış Günü 27/05/2021 günü 13:35 – 13:45 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu – Alanya Adalet Sarayı Kat: B2 ALANYA / ANTALYA
———————————————————————————————————————–
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/31 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/02/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.