DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0,06%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
MECLİS ÜYESİ KİRİŞ’TEN ALANYA ESNAFINA MESAJ

MECLİS ÜYESİ KİRİŞ’TEN ALANYA ESNAFINA MESAJ

ABONE OL
21:43 - 18 Mayıs 2021 21:43
MECLİS ÜYESİ KİRİŞ’TEN ALANYA ESNAFINA MESAJ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, gündemdeki konularla ilgili meclis toplantısında bilgiler verdi. Kiriş, “Zor günlerin ardından vaka sayısı 10 binlere ve hasta sayısı da binli rakamların altına düştü. Yapmamız gereken, bu rakamları daha da aşağıya çekmek ve 17 günlük tam kapanma ile kazandığımız mevziiyi kaybetmemek. Buradan bir kez daha esnafımıza yanında olduğumuzu ve mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz, yeni sezonda ve işlerini de hayırlı bereketli günler diliyoruz” dedi.

Kiriş: Yapmamız gereken kazandığımız mevziiyi kaybetmemek
Alanya Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, gündemdeki konularla ilgili meclis toplantısında bilgiler verdi. Kiriş, “Hepinizi şahsım ve Ak Parti Meclis Gurubum adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe akşam saatlerinde başlayan 17 günlük kapanmanın ardından Meclisimizi gerçekleştiriyoruz. Uzun süreli bu kapanma neden yapıldı, amaçlanan neydi, biraz bu konuyu irdelemek istiyoruz. Mart ayında korona vaka sayılarının düşmesi ve hastanelerimizde oluşan olağandışı yükün azalması ile Kontrollü Normalleşme dönemine girmiştik. Turuncu kod ile belirlenen Yüz binde 78 kişi ile başlayan Antalya vaka sayısını bu dönemden sonra koruyamadık ve vaka sayılarımız 60 binleri geçmeye başladı. Önümüzdeki yaz sezonu, hem iç hem de dış ziyaretlerin arttığı dönemde büyük risk oluşturmakta idi. Yapılması gereken uzun dönem bir kapanma ile hastalığın hem dünya çapında hem de ülkemiz içinde ikna edilebilir ve sağlıklı ticaret ve sosyal hayatın sürdürülebilir bir rakama düşürülmesi idi. Etraflı düşünülmüş bir plan ile tüm ülkede üretime, sanayiye, tarıma en az müdahale ile sistemi çalışır halde tutmayı amaçlanmıştır. Bu kadar uzun süren kapanma elbette yaşayan bir ekosistemde bazı sorunları doğurdu. Öncelikle destekler, krediler ve benzeri ekonomik önlemlerle esnafımızı koruma altına almaya çalıştık, ihtiyaç sahiplerine yardımlar gecikmedi ve kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalar uzatıldı.
Alanya açısından değerlendirme yaparsak yüksek sayılarda açıklanan korona vakalarının ardından bir bir Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi turizmin ve inşaat sektörünün ana müşterileri Türkiye ziyareti dönüşünde 15 gün ücretli otellerde karantina uygulaması yaz sezonunu kaybetme riskini ortaya çıkardı. Hasta sayılarını bu denli artışı hastane üzerinde yoğunlaşmayı ve hizmetlerin aksama riskini ortaya çıkardı. Bu sayılarla mücadelede kaybettiğimiz başarıyı tekrar kazanmak için yapılan bir kapanma idi bu. Böyle bir sistemi kapatmak birçok sıkıntıları getirdi beraberinde.  İlçe başkanımız, belediye başkanımız, vekillerimiz ve Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu bu süreçte hep koordineli olduk. Ve hamdolsun ki esnafımızın, küçük ve orta boy işletmeler için ilettiğimiz talepler hükümetimizce olumlu karşılandı, kısmi açılmalar ve yeni yardımlarla bir nebze de olsa ferahlama sağlandı. Ayrıca zor günlerin ardından vaka sayısı 10 binlere ve hasta sayısı da binli rakamların altına düştü. Artık yapmamız gereken bu rakamları daha da aşağıya çekmek ve bu kapanma ile kazandığımız mevziiyi kaybetmemek. Buradan bir kez daha esnafımıza yanında olduğumuzu ve yolunda mücadele etmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz, yeni sezonda ve işlerini de hayırlı bereketli günler diliyoruz.

Birinci dozda 15 milyonu, ikinci dozda 11 milyonu geçerek toplam yapılan aşı sayımız 27 milyona dayanmıştır. Toplam yapılan aşı bakımından Türkiye; Çin, ABD, Hindistan, İngiltere, Brezilya ve Almanya’nın ardından 7. sıradadır. Bizleri kimler takip ediyor derseniz; Fransa, İtalya, Endonezya ve Rusya takip etmektedir. Bir çok üretici ülkenin dahi olduğu listede aşı sayımız asla geride kalmış denilecek noktada değildir. Bakanımızın yaptığı açıklama ile önümüzdeki günlerde aşı sıkıntısı yaşamayacağımızı söylemiştir.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.