DOLAR 32,3428 0.19%
EURO 35,1213 -0.19%
ALTIN 2.240,54-0,12
BITCOIN 2032344-7,93%
Antalya
22°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Otel, restoran ve kafeler için flaş talep!

Otel, restoran ve kafeler için flaş talep!

ABONE OL
18:41 - 26 Temmuz 2021 18:41
Otel, restoran ve kafeler için flaş talep!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği, pandemi süresinde geçirdikleri zor sürecin ardından artan vaka sayıları sonrası önerilerini sıraladı Küresel çapta trajik sorunlar yaratan COVID-19 pandemisi delta varyantı ile 4.dalga etkisini göstermeye hazırlanırken vaka sayılarında bayram tatili sonrasında gözlemlenen artış zor geçebilecek bir sonbahar dönemine işaret ediyor.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ise pandemi döneminde yaşadıkları süreç sonrası vakaların artmasının ardından bir açıklama yaptı. Ekonomiyi durma noktasına getiren çok sert karantina önlemlerinin yaşadığının belirtildiği TURYİD tarafından yapılan yazılı açıklamada 18 aylık salgın sürecinde genelgeler ile çalışma haklarının durduğu uzun kapalı kalma süreçlerinin geçirildiği hatırlatırldı Kısıtlı saatler ile kısıtlı kapasiteler ile faaliyet göstermeye çalıştıklarını ve halen ruhsat saatlerine göre faaliyetlerini tam olarak sürdüremediklerinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Bedellerini ekonomik ve sosyal olarak ödüyoruz, uzun bir süre de ödemeye devam edeceğiz. Bugün salgının bir daha geri gelmemek üzere ortadan kalktığını düşünmek için erken. Fakat bugün 18 aydır süren mücadelede gelinen nokta da insanlık için bir umut var. Çünkü aşı var. İnanıyoruz ki bireysel özgürlükler ancak toplumsal kazanımlarla korunabilir. Şu anda mümkün olan tek seçenek hayatı korumak için virüsle güvenli bir şekilde bir arada yaşamak, toplumun farkındalığını ve kurallara uyumu artırmaktır. Toplumsal bağışıklığı yakalamak da artık bir yöntem olarak gözükmektedir, zira iki doz aşısını tamamlamış bireylerin virüsle temaslarında varyantı ne olursa olsun ağır bir vaka durumunun gerçekleşmediğini tüm dünyada gözlemliyoruz.”

TURYİD tarafından yapılan yazılı açıklamada yeni dönem önerileri şu şekilde sıralandı:

-01 Eylül 2021 tarihinden itibaren otel, lokanta, kafe, bar, gece kulübü, kıraathane, spor salonları, her türlü müsabaka sahaları, sinema, tiyatro, konser ve düğün ve özel davetlere katılacak misafir/ müşterilerin 2 doz aşıyı yaptırmış olması zorunluluğu,

-01 Eylül 2021 tarihinden itibaren 2 doz aşısını yaptırmaktan imtina etmiş sektör çalışanlarımızın kanun değişikliği ile, işverenin inisiyatifinde ileri bir tarihe kadar tek taraflı bir karar ile zorunlu ücretsiz izine çıkartılabilmesi durumu.

-Önerdiğimiz bu iki maddenin 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girebilmesi için 01 Ağustos 2021 tarihinde bu kararın açıklanması ile 4 haftalık süre içinde hiç aşılanmamış bireylerin dahi iki doz aşısını tamamlaması sağlanmış olacaktır. Dünyada aşıya ulaşamadığı için büyük zorluklar çeken toplumlar mevcutken ülkemizdeki aşı tedarikinin sorunsuz seviyelere geldiği bir ortamda aşıdan imtina eden vatandaşlarımıza bu sefer siz evlerinizde kalın biz emeğimize, ekmeğimize ve sosyal hayatımıza sahip çıkalım demek istiyoruz. Çalışma Hakkımızın korunduğu, kepenkleri kapama ve işsizlik sorunlarının azaldığı, Covid 19 ile yaşamayı öğrenmiş ve bunların gerçekleşebilmesi için toplum sağlığına saygı duyan bireylerin aşılanarak hayata karıştığı yeni bir dönem için her türlü desteği vermeye ve buna öncülük etmeye hazırız. Topluma, çocuklarımıza, zamana ve özgürlüğümüze saygısı olan 2 doz aşısı yaptırmış herkese kapılarımız açık. Aşı, tercih değil toplumsal sorumluluktur.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.