DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20749913,50%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
THD ALANYA’DAN ‘ASGARİ’ TEPKİ

THD ALANYA’DAN ‘ASGARİ’ TEPKİ

ABONE OL
09:59 - 29 Aralık 2020 09:59
THD ALANYA’DAN ‘ASGARİ’ TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan, 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanan asgari ücreti değerlendirdi. Şencan, “Ülkede 2 bin 820 lira ile geçinen biri varsa pes” dedi.

Halka bu rakamın reva görülmemesi gerektiğini vurgulayan Cemal Şencan, “Adına demokrasi, sosyal devlet diyen, köklü bir devlet geleneğine sahip olan bir ülkede 2 bin 825 lirayla geçinen birisini göstersinler. Ev kirasının en az bin TL, bir kilo peynirin, zeytinin 50-60 lira, etin kilosunun 70-80 lira olduğu bir ülkede eğer ki o parayla geçinen birisi varsa ve okula giden çocuğu varsa, hele ki böyle bir dönemde bilgisayarı, internet bağlantısı olması lazım. Bu virüsü bizler, çocuklar getirmedi. Bu virüs devletin ihmali ile geldi. Devlet, devlet olamadığı için geldi. Bu kadar yaygınlaştı. Çocuklar evde uzaktan eğitime alındı. Her çocuğun evde uzaktan eğitim aldığı araç gereci var mı? Devlet kendi ihmalinden dolayı olan bu salgında en azından salgının yayılmasına kendisinin sebebiyet verdiği gerekçesiyle bu çocukların imkânlarını kendisinin sağlaması gerekirken, bunu düşünmeyen bir yönetimin vatandaşı yönettiği bir ülkede 2 bin 825 lira ile geçinen biri varsa pes” dedi. ^

“KURU EKMEK YİYORSANIZ AÇ DEĞİLSİNİZ DENİYOR”

“2 bin 825 lirayı verdiklerine de şükretsinler” diyen Şencan, her şeyi vergi gelirine dayanan bir ülkede yaşadıklarını hatırlattı. Ülke bütçesinin yüzde 85’inin vergiye dayalı ülkede ancak asgari ücrete bu kadar zam yapılabildiğini kaydeden Şencan, “Önceden iş bağlantısı yapılmış köprüler, barajlar, otoyollar, tüneller, hastaneler var. Onlara öncelik tanınıyor. Bu konuda devleti yönetenlerden dürüstçe bir açıklama olmadığına göre, öncelikle toplanan vergilerden köprülerin, barajların, otoyolların, tünellerin, hastanelerin parası ödeniyor. Arta kalan da vatandaşa ölmeyecek kadar ‘Kuru ekmeği yiyorsanız, aç değilsin’ diyen bir yönetim anlayışı ya da askıda ekmek öneren bir devlet anlayışında 2 bin 825 lira yetebilir. Bunu reva görüyorlarsa yetebilir. Bunu iktidarın temsilcileri söyledi. Bunu reva gören bir ülkenin halkına bu artık yapılmamalı. Bu baskıcı bir rejimde söylenir ama normal bir rejimde bunu söyleyen kimse anında istifaya davet edilir. Öyle bir hükümet de istifa eder” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.