DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049355-1,30%
Antalya
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yatırımcı Alanya’dan kaçıyor mu? İŞTE SEBEPLERİ

Yatırımcı Alanya’dan kaçıyor mu? İŞTE SEBEPLERİ

ABONE OL
08:44 - 21 Kasım 2023 08:44
Yatırımcı Alanya’dan kaçıyor mu? İŞTE SEBEPLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye genelindeki konut piyasasında ekim ayında hem satılık hem de kiralık fiyatlarında düşüş yaşandı. Kiralık fiyatlarındaki düşüş, önceki aya göre yüzde 4 olarak gerçekleşti. Kiraların en çok düştüğü il ise yüzde 6 ile Antalya oldu. Ancak, emlak piyasasında uzmanlar isim, Alanya’da satılık ve kiralık fiyatlarında düşüşün değil, artışın yukarı yönlü seyrettiğini söyledi.

Alanya, il olma potansiyeli taşıyan ilçeler arasında yer alıyor. Emlakjet’in yaptığı araştırmaya göre, Alanya’ya il olma beklentisi en yüksek ilçelerden biri. Bu beklenti, gayrimenkul piyasasında da bir hareketlilik yarattı. Emlakjet Premium üyesi Pier Alanya ofisinden Meryem Güngör, Alanya piyasasında bir durgunluk olduğunu belirterek, “Konut kredi faizlerinin yüksekliği talebi durma noktasına getirdi. Kimi bölgelerin yabancı satışına kapatılmasını da buna sebep olarak gösterebiliriz” dedi.

Güngör, il olma beklentisinin Alanya’da gayrimenkul piyasasını olumlu etkilediğini de belirterek, “Alanya’nın il olması halinde gayrimenkullerin de değerinin artacağı yönünde bir görüş mevcut. Bu beklentiyle hareket ederek, Alanya’da satılık ve kiralık fiyat artışları yukarı yönlü seyrediyor” diye konuştu. Güngör, Alanya’da arsa ve tarlaya olan talebin de arttığını belirterek, “İstanbullu yatırımcıların da Alanya’ya ilgisi her geçen gün artıyor” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.