DOLAR 32,4471 0.05%
EURO 34,7872 -0.12%
ALTIN 2.428,57-0,26
BITCOIN 20656701,70%
Antalya
23°

AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Adem Başkan’ın Alanya’daki CHP seçmeni ile zorlu imtihanı I ALPER KUTAY YAZDI

Adem Başkan’ın Alanya’daki CHP seçmeni ile zorlu imtihanı I ALPER KUTAY YAZDI

ABONE OL
09:23 - 13 Haziran 2022 09:23
Adem Başkan’ın Alanya’daki CHP seçmeni ile zorlu imtihanı I ALPER KUTAY YAZDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Alanya’da seçim kazandığı 2014 yerel seçimlerinden beri en yakınında olan isimlerden biri; Esap Yaşar Yılmaz.

Resmi unvanı: Başkan Baş Danışmanı.

Yani, Belediye Başkanı’na siyasi konularda, halkın nabzını tutabilecek bilgiler, fikirler vermekle yükümlü.

Emekli albay.

Maaş alıyor mu, yoksa bu işi gönüllü mü yapıyor, bilmiyorum.

Alanya’da Güneş Enerji Santralleri kurulurken büyük emekleri oldu.

Alanya Belediyesi’nin en üst katında odası var.

Gerçek bir vatansever, tam bir Atatürkçü.

En azından geçmişte, 7 Haziran’a dek yaptığı sosyal medya paylaşımlarından böyle hissediyorduk.

Esap Komutan, geçen hafta Salı günü, 7 Haziran’da, akşam saatlerinde sosyal medya hesabında aşağıdaki şu paylaşımı yaptı.

Fotoğrafta da görüldüğü üzere; yanında “CHP seçmeni” yazan ve okla gösterilen, amiyane tabirle eşeğe benzetilen bir vatandaşın sırtında, başındaki şapkada bulunan amblemden de anlaşılacağı üzere CHP’li bir yönetici, arkasında ise elinde Kaleşnikof bulunan terör örgütü elemanı oturmuş, CHP’li yönetici elindeki Atatürk fotoğrafıyla CHP seçmenini yürütmeye zorluyor.

Nasreddin Hoca’nın, elindeki sopaya bağlı mısırla eşeği kandırıp yürümeye zorlaması gibi.

Esap Komutan, CHP’nin kurucu lideri, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün şerefli askeri üniformasını giyen değerli bir komutan.

Üstelik Alanya’da MHP’den seçime girip kazanmış, halen MHP’de aktif siyaset yapan Adem Murat Yücel’in danışmanı.

Yani, siyasi kimliği bulunan, sadece kendi tabanından değil, diğer partilerin tabanından da oy almak için mücadele edecek olan, 1,5 yıl sonra seçime girmeye hazırlanan Adem Başkan’ın Baş Danışmanı.

Diyelim ki; 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı devam etti, mevcut siyasi konjonktürde, hele de şu ekonomik kriz ortamında Ak Parti ile MHP’li seçmenin desteği Adem Murat Yücel’e yetmeyebilir. Adem Başkan, tıpkı geçmiş seçimlerde olduğu gibi CHP’li seçmenin de desteğine ihtiyaç duyabilir.

Diyelim ki; 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı devam etmedi, tüm partiler ve adaylar kendi güçleriyle seçime girdi. İşte o zaman, matematiksel olarak sadece MHP’nin oyu ile seçilemeyeceği gün gibi aşikar olan Adem Başkan’ın CHP tabanının desteğine yine ihtiyacı var.

Diyeceğim o ki;

Sözde karikatürde Atatürk fotoğrafı gösterilerek kandırıldığı ima edilen ve eşeğe benzetilen CHP’li seçmen, tek işi Adem Başkan’a yol göstermek, akıl fikir vermek olan Baş Danışman’ın bu hamlesine seçimde nasıl yanıt verir, takdir sizin!

Ya da şöyle soralım.

Diyelim ki, eşeğe benzetilmiş MHP’li ya da Ak Partili bir seçmenin sırtında MHP’li ya da Ak Partili bir yönetici var, elinde ise uzaya gönderilecek Türk astronot, yerli ve milli uçak, Kanal İstanbul’un temsili fotoğrafı var.

Böyle bir karikatürü, diyelim ki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Baş Danışmanı sosyal medya hesabında yayınlasa, hali n’olurdu?

Durun ben söyleyeyim.

MHP’li ve Ak Partili sosyal medya kullanıcıları tarafından 15 dakikada sosyal medyada linç edilir, en yakın adliyeye gidilip suç duyurusunda bulunulur, belki minik bir gözaltı bile olabilirdi.

Sözün özeti…

Esap Komutan’ı severiz, sayarız…

TSK için, Alanya Belediyesi’nin büyümesi için yaptıklarını takdir ederiz.

Ancak Esap Komutan, emekli olup evinde istirahat eden değerli bir TSK mensubu değildir.

Esap Komutan; genç yaşına rağmen iki kez Kestel’de, iki kez de Alanya’da belediye seçimi kazanmış Adem Murat Yücel’in baş danışmanıdır.

Ve ne yazık ki yüzlerce CHP seçmeni tarafından ekran görüntüleri alınan bu paylaşım, seçim zamanı CHP seçmenine kimi çevrelerce sık sık anımsatılacak, Adem Başkan’ın CHP seçmeni ile arasına mesafe tohumları ekilecektir.

Bugün itibariyle “biraz gecikmiş olsa da” Esap Komutan’dan beklenen, aynı mecrayı kullanarak CHP seçmeninden özür dilemek…

Veya görevinden ayrılmaktır…

Aksi takdirde…

Özür dilemediği veya o görevde durduğu sürece, Adem Başkan’ın hanesine sürekli eksi yazar, benden uyarması…

Ha, Adem Başkan derse ki, “Benim CHP seçmeni ile işim olmaz”, o zaman yukarıda yazanların tümünü unutun gitsin!

İşte, Esap Komutan’ın o paylaşımından sonra yine Esap Komutan’ın paylaşımının altına gelen, hatta kendi silah arkadaşlarından bile tepki alan, onlarca yorumdan bazıları…

İbrahim Koç
O seçmen ayağa kalktığı zaman kaçacak yeriniz olmayacak.

Tarık Balta
Bugünkü yöneticilerin politikasını elbette eleştirebilirsiniz ama Atatürk’ün kurucusu olduğu siyasi partinin logosunu kullanarak seçmenine eşek benzetmesi yapmak hiç hoş olmamış sayın komutanım.

İbrahim Sayar
Aynı resmi Osman Öcalan TRT’de açıklama yaparken aynı tepkiyi sizlerden göstermenizi beklerdim bir asker olarak.

Ahmet Uyar
CHP seçmenini kendi seçmeninizle karıştırmışsın.

Volkan Özbilgin
Kimse artık yemiyor bunları derim!

Mustafa Balcı
Hiç hoş değil

Cevdet Soyözen
Bunu görünce aklıma başka bir karikatür geldi de sadece gülümsedim ama ben yayınlayamam, ayıp!

Mustafa Balcı
Senin seviyene de yakışmamış abim.

TC İsmail Mert
Tek bir tane olumlu yorum yok, olamaz da. Size yakıştıramadım komutan. Bir an önce dönün Atatürk’ü kullanarak yaptığınız siyasetten. Olmadı komutan ve olmayacak da komutan. Böyle siyaset olmaz. Adabıyla yapın.

TC Mehmet Ceylan
Ülkemizin iktidar kaynaklı dağ gibi sorunları varken, gündemden uzak ilgisiz alakasız, bir o kadar da kadar yakışıksız ve saygısız bir paylaşım, kınıyorum.

Esap Yaşar Yilmaz
Atamıza saygısızlık değil elbet ama Atamızı güya sahiplenerek yukarıdaki birlikteliği kabul edip de bugünkü CHP politikasına en ufak yorum yapmamanız ise manidar.

İsmail Yılmaz
İyi de komutan 15 sene HDP yatık kakanla birliktesiniz buna ne diyecen şimdi.

İbrahim Yıldız
Komutanım ekonomi hakkında tepkiniz nedir, her şey güzel mi, bir de ona değinin.

Mustafa Çelik
Ya bir de öz eleştiri yapın, halk sizden memnun mu? Çıkın dışarıya sorun, gelin bana sorun memnuniyetsizliğinin nedenlerini tek tek anlatayım.

Bilge Kaan Şimşek
KOMUTANIM YANLIŞ OLMUŞ. HEMEN SİL BENCE. ASLINDA ÇOK İYİ BİRİSİN, BAŞKAN DA İYİ. LÜTFEN BAŞKALARININ DESTEKÇİSİ DEĞİL, KENDİNİZ GİBİ OLUN.

Celal Ezer
Seni kınıyorum Esap, Harbiyeli ruhuna yakışmamış. Tam da püskevitçi gibi davranıyorsun.

Mustafa Çelik
Ayrıca belediyenin kaç tane HDP seçmeni kiracısı var, araştırdınız mı?

Ali Özdemir
Terbiyesizlik, utanmazlık ve iftirada sınır tanımayan bir karikatür çiz deseler bundan iyisi yapılamazdı. Bir de şöyle bakalım, Atatürk yerine Kur’an, HDP yerine MHP. E, ortadakini de sen anladın zaten, hani Persille-Tursille Haliç’te yıkadığınız parti. Sahi, sonunda ne oldu? Temizlendi mi?

TC Murat Can
Yazık Esap bu kadar düşme be kardeşim. Önüne zarf konan, ne dediği dahi anlaşılmayan adamın peşinden gitme be kardeşim. Sakın ola bir yıl sonra sevgili başkanını ve seni iyi partide görmeyeyim be kardeşim. Ben Alb. Esad’ı çok özledim be kardeşim. Üfff söze bak, ne kadar derin anlamı var:
“Sorunsuz hayat, hayatsız sorun yoktur…” diyen liderinle övünmeye devam et Esab.

Suat Gökdelen
Hala MHP’nin peşinde gitmeye ne demeli bilmiyorum.

Murat Değirmencioğlu
Kardeş ben Türk subayını fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir şahıs olarak bilirim. Hiçbir zaman zerre menfaat uğruna kimsenin önünde eğilmez. Siyasî beklentilerin olabilir. Ancak, bu uğurda subay duruşundan taviz verme, biz de seni hep böyle bilelim. AKP’nin peşine takılmak, şahsi menfaati doğrultusunda ilkelerinden taviz vermek, özellikle fikrinin ve vicdanını esaret altında tutman yakışmıyor.

Hasan Varan
Murat Değirmencioğlu çok doğru demişsin.

Erdal Palaz
Esap sen akıllı adamsın bunca yıllık kardeşliğimiz var böyle bir karikatürü yayınlamak sana yakışmamış. Fazla polemik olamsın bak bu kadar devren sana kibarca kaldır demiş. Bizi kırmazsın herhalde? Ne dersin?

Zekeriya Tlm
Devrem! Çözüm süreci diye oy için HDP ile PKK ile Oslo’da, Dolmabahçe’de de ve MİT aracılığı ile görüşen kimdi, CHP mi idi? Kaldı ki HDP terörist ise niye hala Hazine yardımı yapılıyor, milletvekillerine maaş ödeniyor? HDP yasal bir parti ise herkes görüşebilir. HDP Cumhur İttifakı’nı destekleseydi kanka olurdu, desteklemediği için tu kaka oldu. Kötü yakışıksız bir suçlama olmuş. Ayrıca CHP’yi de savunmuyorum bu arada.

Gültekin Yiğit
Ne kadar yanlış bir paylaşım.

Esref Arik
Çok yazık Esap. Yazıklar olsun.

Mehm ET Kasap
OSLO görüşmelerini OKU….
ÇADIR mahkemelerini OKU….
SALİM Müslüm’ün Türkiye ziyaretine BAK..
Şivan Perver Megri Megri.. OKU…
PKK Davul zurna ile nasıl Karşılandı BAK..
🤔🤔🤔🤔 Beyni çalışana sorgulama kolay.

Hidayet Kovanci
Mehm ET Kasap diline sağlık.

Orhan Güner
Esap bunu sen mi yayınladın? Öyleyse yazıklar olsun.

Hidayet Kovanci
Orhan Güner diline sağlık.

Hasan Varan
Sende mi andımızın okunmasına karşısın ve TC yazısının kalkması seni hiç mi rahatsız etmiyor, sayfalarca yazılabilir ama bu kadar yeter, sadece yazıklar olsun diyorum.

Hidayet Kovanci
Hasan Varan diline sağlık. Ellerinde FIRSAT var ANDİMİZI OKUTAMIYORLAR SÖKÜLEN TC TAKTIRAMIYORLAR SONRA ÜLKÜCÜYÜM MHP LİYİM DİYORLAR YUH OLSUN ALLAH ÜLKÜCÜLERİ SİZLERDEN KORUSUN KAMUSENİN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇTİLER ÇİKMİŞ BİRİ SEÇİMDE ÇALIŞACAKSINIZ BIZ MARABA DEYİLİZ İNŞALLAH SEÇİMDE HESABINI VERECEKSİNİZ ÖN KUZUN VELİCANIN ALPASLAN PEVLİVANIN FERHAT TÜYSÜZÜN RECEP HAŞATLILARIN GÜNSAZAKLARIN AHI sizi ondurmayacak. Ülkücü katili Perinçek’le omuz omuza olanlar utansın.

Barbaros Göven
Siyaset işte bu kadar iğrenç hale geldi, biat, menfaat, makam koltuk…Yaşlı bunağın deyimiyle, “iplerin kimin elindedir, ne yapmak istemektesin. Okuması yazması olan da böyle görüyorsa ne diyelim. Bir kişi topluluğa ateş ediyor ateş sonucu bir terörist ölse ateş edeni görsen şahit olur musun. Yoksa bu zaten teröristti iyi oldu mu dersin. Ya da ölen teröristte olsa adaletini savunursun. Burada bir gerçek var siyasetçilerin hepsi aynı.

Ali Özdemir
CHP’ye ayar vermek sana mı kaldı? Bak bu yorumlarda sana, partine ve bu iğrenç paylaşımına onlarca eleştiri var. Çözüm süreci, Dolmabahçe, Oslo, Hendek operasyonu, Habur rezaleti, çadır mahkemeleri, teröriste lahmacun ısmarlama, Andımızın kaldırılması, Türk kelimesinin silinmesi, Perinçek vakası, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partiyle ittifak…. Bir de adınız “Milliyetçi”. Hiç birine yanıt verememişsin…???

Murat Değirmencioğlu
Kardeş, Bahçeli’nin MHP’si merhum Türkeş’in kurduğu MHP mı? Bahçeli AKP’nin koltuk değneği olmuş ve AKP’nin ideolojisini savunmakta. Artık MHP diye omurgalı bir parti kalmadı. MHP’li demek AKP’li demektir. AKP’li olmayı içine sindirebiliyorsan yukarıdaki paylaşım sana yakışmış demektir. Ben hiç bir siyasî partiyi tutmuyorum. Vatan ve millet sevgimin önüne kimse geçemez. Ancak ne ülkenin içine edenleri desteklerim ne de onun koltuk değneği omurgasızları. Daha önce ifade ettiğim gibi Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Fevzi Güneş
Önce aşağıdaki ile yüzleşip, sonra ithamda bulunmak gerek diye düşünüyorum. Diyeceksin ki o tarihte biz aynı yolda değildik, ama şimdi bunu yapan zihniyetle aynı yoldasın. Haaa bu arada ben de CHP’li değilim. Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve yazı görseli olabilir.

Ali Dim
Utanmadan böyle paylaşım yapıyorsunuz. Bir de asker okulunda okumuşsunuz. Ekonomisi kötü olan ülkeler bölünür, savaşa itilir, parçalanır. Geçmişte olduğu gibi. Nasıl Osmanlı borçlanıp parasız kalıp savaşlara itilip parçalandı, Almanya 2 parça idi.

Ömer Çelik
Birçok partinin kurulması demokrasiye inanan Bi ülke olmamızdandır yoksa Afganistan’dan ne farkımız olurdu.

Mustafa Akay
Bu kategoride çizen kimse ondan şikayetçiyim. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini küçük göstermek ne demek. Hangi zihniyet size bunu gösteriyor. Yüce Türk milletinin savcı ve hakimlerini adalete davet etmek istiyorum. Atamız Mustafa Kemal Atatürk gibi başbuğumuz Alparslan Türkeş de ölmez bunu herkes iyi bilecek. Ne mutlu Türk’üm diyebilene.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.