DOLAR 32,5016 -0.12%
EURO 34,9676 0.36%
ALTIN 2.429,490,28
BITCOIN 2076412-3,76%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AK PARTİ MKYK’DA ALANYA DOSTU SÜRPRİZ İSİM – ÖZEL HABER

AK PARTİ MKYK’DA ALANYA DOSTU SÜRPRİZ İSİM – ÖZEL HABER

ABONE OL
16:31 - 24 Mart 2021 16:31
AK PARTİ MKYK’DA ALANYA DOSTU SÜRPRİZ İSİM – ÖZEL HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Ak Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongre’sinde büyük bir değişim yaşandı. Partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri seçilmiş oldu. Listede Antalya’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Tuba Vural Çokal yer alırken, kendisine yer bulan isimlerden biri de Alanya dostu, eski Ankara Milletvekili Haluk İpek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem avukatı olan ve 2009 yerel seçimlerinden önce adeta bir ayağı Alanya’da olan Haluk İpek’in MKYK’ya girmesi dikkat çekti.

2009 yerel seçimlerinden önce, dönemin ALTSO Başkanı olan, halen Alanya Belediye Meclis Üyesi olarak aktif siyaset yapan MHP’li Kerim Aydoğan’la yakın dostluğu olan Haluk İpek’in, Ak Parti’nin 2009’daki Alanya Belediye Başkan Adayı olan Kerim Kılınç’ın aday olması için dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna eden ekipte yer aldığı günlerde konuşulmuş, Haluk İpek’in sık sık Alanya’ya gelerek Kerim Aydoğan, Kerim Kılınç, Hüseyin Güney ve Mustafa Berberoğlu gibi isimlerle temasta bulunması da bu iddiaları güçlendirmişti. Haluk İpek’in Ak Parti’nin beyni sayılan MKYK’ya seçilmesinin, Alanya’daki yakın dostlarını da sevindirdiği öğrenildi.

2 Şubat 1963 tarihinde Amasya’nın Suluova ilçesinde doğan 58 yaşındaki Haluk İpek, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanlığı, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Hukuk ve Demokrasi Kurumu Genel Başkanlığı, Serbest Avukatlık, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ile XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Ankara, XXVI. Dönem Amasya Milletvekilli oldu. Uzun süre Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanı olmasıyla beraber Parti Genel Sekreteri olan Haluk İpek, Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı seçildi. TÜRKPA Hukuk İşleri Daimi Komisyon Başkanı olan evli ve üç çocuk babası Haluk İpek, bugün gerçekleştirilen Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyesi seçildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.