DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051545-1,97%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
AK PARTİLİ VEKİLDEN DEVECİLERE ZİYARET

AK PARTİLİ VEKİLDEN DEVECİLERE ZİYARET

ABONE OL
15:47 - 21 Şubat 2021 15:47
AK PARTİLİ VEKİLDEN DEVECİLERE ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca’da deve besleyicilerini ziyaret etti. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca’da Deve besleyicisi olan Ahmet Karakuş’u ziyaret ederek deve besleme ve konar-göçerlik kültürü konusunda sohbet ettiler.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Yörük kültürünün ayrılmaz bir unsuru olan deve, konar-göçer yaşamın vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekerek, “Yayla göçlerinin vazgeçilmezi olan develer  Yörük kültürü açısından da büyük önem taşımaktadır.  Yörük kültürü, üzerine methiyeler düzülen aborjinlikten veya İskoç kültüründen çok daha derindir, çok daha zengindir. Konar-Göçerlik çadırıyla, keçisiyle, tavuğu, köpeği ve özellikle deve ile muazzam  bir yaşam biçimidir. Yörük’ün yükünü bir deve götürür, Sefasını bin deve götüremez. Yerleşik hayatı benimsemeyen konar-göçerlerin güzel bir sözü vardır:
“Ev yapma eğlenirsin,
Bağ dikme bağlanırsın,
Sür keçiyi çek deveyi,
Çektik sıra beylenirsin. “
Bugün biz de deve kültürünü yaşatmaya çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ettik.  Medeniyet kodlarımızın Kültürel derinliğini ve zenginliğini bir kez daha hissettik” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.