DOLAR 32,5145 -0.11%
EURO 34,9729 0.37%
ALTIN 2.424,040,05
BITCOIN 2102825-3,23%
Antalya
23°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE İCRA MI GELDİ?

ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE İCRA MI GELDİ?

ABONE OL
00:09 - 29 Haziran 2020 00:09
ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NE İCRA MI GELDİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Korona virüs salgını nedeniyle sekteye uğrayan ekonomiden Alanya Bahçeşehir Koleji de etkilendi. Okulun binasına icra geldiği, mevcut binada yaşanan kira krizi nedeniyle yeni bir adrese taşınma işleminin başlatıldığı iddia edildi.

Günlerdir Alanya Bahçeşehir Koleji ile ilgili şok iddialar ortaya atılırken, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in konuyu araştırıp öğrenci velilerine tatmin edici bir açıklama yapmaması ise dikkat çekiyor. Hüseyin Er’in neden suskun kaldığı merak edilirken, amiri konumundaki Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’nun, yüzlerce öğrenciyi ve velisini yakından ilgilendiren bu kriz konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.

Cihan Baba ve eşi Burcu Haboğlu Baba tarafından yaklaşık 15 yıl önce kurulan fakat yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle geçen yıl el değiştiren Alanya Bahçeşehir Koleji‘nde sular durulmuyor. 2007 yılında Burcu ve Cihan Baba’nın kurduğu Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü, geçtiğimiz yıl el değiştirerek genel merkez tarafından yönetilmeye başlamıştı.

Sorunların ardı arkası kesilmeyen Bahçeşehir’de iddiaya göre eski yönetime barter sistemi ile ödeme yapan birçok veliden bu kez mevcut idare tekrar para istedi. Ayrıca pandemi döneminin ücret iadesi ise oldukça cüzi rakamlar üzerinde velilere verilmeye çalışılıyor. Tüm bunların yanı sıra okulun kapısına icra müdürlüğü ve avukatlar dayandı.

1 Ekim 2019’da yapılan devir işlemi sırasında ‘doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları’ ile devir yapılan Bahçeşehir, iddiaya göre bazı ödemeleri gerçekleştirmedi. Oba’daki okul binası, Cihan Baba tarafından geçen yıl Ankara’da bir şirkete satılınca bu kez okulun yeni idaresi ile mülkiyet sahibi arasından kira konusunda sorun yaşandı. Tüm bunların ardından okul idaresi gerçek kolej havasından olan okul binasından taşınıyor.

Bahçeşehir Alanya Koleji’nin uzun yıllardır eğitim hizmetini verdiği binadan ayrılarak Oba Mahallesi’nde Bil Koleji’nin eğitim hizmeti verdiği bloklardan birine taşınmak için kiraladı. Velilerin ise bu duruma tepki vererek, ödedikleri ücretin kampüs havasından olan eski okul binası için olduğunu yeni binanın apartman tarzında ve yeterli sosyal donatı alanı bulunmadığı için razı olmadığı öğrenildi. Bazı veliler bu sebeplerle çocuklarının kaydını almaya dahi başladı.

Okula geçtiğimiz günlerde Alanya İcra Müdürlüğü’ne ait görevlilerin ve birçok avukatın icra işlemi için gittiği, okul girişinde icra işlemini haberleştirmek amacıyla bulunan basın mensuplarına engel olmak isteyen yönetimin  jandarma çağırdığı, ancak jandarmanın, basın mensuplarının okulun mülkiyet sınırları içinde olmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapmadığı ortaya çıktı. Bahçeşehir Alanya Koleji’nde yaşandığı ileri sürülen icra işlemlerinin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okulun eğitim kalitesinin düşmesine, ekonomik çalkantıların sürmesine hatta öğrenci kaybına neden olup olmayacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Bu arada okulun giriş kapısı ile binanın üzerinde bulunan Alanya Bahçeşehir Koleji tabelaları ile yazılarının da kaldırılması dikkat çekti. Okulu devreden Cihan Baba’nın önümüzdeki Salı günü geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağı ve kendisi hakkında ortaya atılan iddialara kamuoyu önünde yanıt vereceği de edinilen bilgiler arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.