DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21679790,41%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Alanya Belediyesi’nde bu araçlar kime AİT?

Alanya Belediyesi’nde bu araçlar kime AİT?

ABONE OL
09:00 - 7 Mayıs 2024 09:00
Alanya Belediyesi’nde bu araçlar kime AİT?
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediyesi önceki dönem yönetimi tarafından kiralanan ihtiyaç fazlası iş makinası ve binek araçlar sahiplerine iade edildi. Yıllardır çoğu garajda yatan, tekeri çamura bile değmeden kirası ödenen bu araçların kim, kimler ya da hangi şirketlere ait olduğu ise merak konusu oldu.

Alanya Belediyesi’nin yeni yönetimince yapılan ihtiyaç – envanter çalışması sırasında ilk etapta 23 adet iş makinası ve aracın ihtiyaç fazlası olduğu tespit edildi. Yeni belediye yönetimi; yıllardır çoğu kullanılmayan iş makinası, pikap ve binek olarak kullanılan bu araçları kiralama yapılan kişi ve kuruluşlara iade etti.

Yapılan incelemeler sırasında ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen bu araçların Alanya Belediyesi’ne aylık maliyetinin 3 milyon TL, 8 aylık maliyetinin ise 24 milyon lira düzeyinde olduğu anlaşıldı. Yakıt gideri de düşünüldüğünde ihtiyaç fazlası araçların belediyeye toplam yıllık maliyetinin 30 milyon lirayı aştığı hesaplandı.

Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ihtiyaç- envanter çalışmasının devam ettiği, belediye hizmetlerine dahil her alanda bu çalışmanın kısa sürede sonuçlandırılacağı, belediye bütçesindeki karadeliklerin tek tek kapatılacağı, tam bir tasarruf ve verimlilik seferberliği başlatıldığı belirtildi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.