DOLAR 32,3589 -0.01%
EURO 34,8831 0.24%
ALTIN 2.386,15-0,43
BITCOIN 19941874,08%
Antalya
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya Belediyesi’nde gözler Osman BAŞKAN’DA

Alanya Belediyesi’nde gözler Osman BAŞKAN’DA

ABONE OL
10:44 - 23 Nisan 2024 10:44
Alanya Belediyesi’nde gözler Osman BAŞKAN’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER – ALPER KUTAY

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Alanya seçmeninden 80 bin oy alarak kentin yeni Belediye Başkanı seçilen işadamı Osman Tarık Özçelik, göreve hızlı başladı. İlk olarak seçimden önce söz verdiği gibi Alanya Belediyesi’nin borçlarını kamuoyuna açıklayan Özçelik, geçmiş dönemden 1 milyar 200 milyon TL borç kaldığını, alacak verecek tablosunun dengeli olmadığını, her ay mesaiye eksi 73 milyon TL açıkla başlayacaklarını söyledi.

Öte yandan geçmiş dönemde görev yapan hiçbir başkan yardımcısına, birim amirine ve personele dokunulmaması kararı alındığı, şu an geçmişe dönük bilgi ve evrak toplandığı, bankamatik memuru veya işçisi olduğu iddialarının titizlikle araştırıldığı, depolardaki belediyeye ait malzeme, ekipman ve araçların sayımının yapıldığı, 3 ayın ardından düğmeye basılacağı öğrenildi.

Başkan Özçelik’in, kemik ekibindeki Murat Levent Koçak, Abdurrahman Açıkalın, Servet Ünlü, Hasan Can Kamburoğlu ve Nazmi Zavlak’a Başkan Yardımcılığı vereceği, bazı birimlerde görev değişikliği yapacağı da edinilen bilgiler arasında. Alanya Belediyesi’nde yaklaşık 30 yıldan fazla süreyle çalışan, emekliliği gelmesine rağmen emekli olmayan isimlerin de yakın mercek altına alındığı belirtiliyor.

Başta makam şoförü, sekreterya, özel kalem ve basın bürosunda köklü değişimler olacağı iddia ediliyor. Her ay mesaiye 73 milyon TL eksiyle başlayacak olan yeni yönetimin, öncelikle tasarruf tedbirleri yapacağı, geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen ve şehre çok da katkısı olmayan pek çok etkinliği iptal edebileceği ifade ediliyor. Göreve yeni başladığı için manevi kredisi şimdilik açık olan Osman Tarık Özçelik’in Alanya Belediyesi içerisinde köklü değişim yapması beklenirken, önümüzdeki 5 yıl boyunca hiçbir birim amirine veya personele dokunulmayacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı gelen haberler arasında.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.