DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154489-0,19%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Alanya Belediyesi’nin geçmişi didik didik EDİLECEK

Alanya Belediyesi’nin geçmişi didik didik EDİLECEK

ABONE OL
19:26 - 7 Mayıs 2024 19:26
Alanya Belediyesi’nin geçmişi didik didik EDİLECEK
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediyesi’nin Mayıs ayı meclisinde Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e denetleme yaptırma konusunda yetki verilmesi için sunulan önerge kabul edildi.

Alanya Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Avukat Haydar Uyar, Hasan Servet Ünlü ve Faruk Konukçu tarafından, denetleme yaptırma konusunda Başkan Özçelik’e yetki verilmesi için bir önerge verdi. Önergede; “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında gerçekleşen yönetim değişikliği ile birlikte birden çok kanaldan gelen sözlü ve yazılı ihbarlar neticesinde geçmiş döneme ait belediye faaliyetleri, hesap ve harcamalar, araçlar ve demirbaşların durumları incelenmiş, bir takım usulsüzlükler ve ihmaller tespit edilmiş olup, detaylı bir inceleme gerektiğine karar verilmiştir. Bu sebeple Alanya Belediyesi’nde her türlü sürecin özel veya resmi kurum ve kuruluşlarca denetlenmesine Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e yetki verilmesine dair önergemizi takdirlerinize arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Osman Tarık Özçelik ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Bildiğiniz üzere bu şirketler komple belediyeyi denetleyebilir. Bununla ilgili yetki istiyorum. Dışarıdan üçüncü bir göz denetleme yapacak. Belediye bağımsız denetçilerle sözleşme yapacak ve üçüncü bir göz alarak denetleme yapacaklar” dedi.

Edinilen bilgilere göre, göreve başladığı günden bu yana başta Başkan Özçelik olmak üzere Murat Levent Koçak, Servet Ünlü, Sadık Dizdaroğlu ve Nazmi Zavlak’a gerek belediye personeli gerekse dışarıdaki özel sektör temsilcileri Alanya Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerle ilgili çok sayıda ihbarda bulundu. Bunların birçoğunu araştırıp usulsüzlükleri tespit eden ve suç duyurusunda bulunan Alanya Belediyesi, derinlemesine inceleme yapılması için dışarıdan özel bir şirketle anlaşacak.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.