DOLAR 32,2606 0.01%
EURO 34,7168 0%
ALTIN 2.394,90-0,21
BITCOIN 2004274-1,88%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BU AKŞAM MİNİK AHMET İÇİN BULUŞUYOR

ALANYA BU AKŞAM MİNİK AHMET İÇİN BULUŞUYOR

ABONE OL
09:01 - 17 Şubat 2021 09:01
ALANYA BU AKŞAM MİNİK AHMET İÇİN BULUŞUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da SMA Tip 2 hastası Ahmet’in sağlığına kavuşması için 4 ayı kaldı ancak tedavi için toplanan para Ahmet Çaltı’nın yaşıtları gibi koşmasını sağlayıp, sağlığına kavuşması için yeterli değil. Minik Ahmet her ne kadar fizik tedavisine devam etse de, ailesi, asıl beklenen gen tedavisi için bekleyişlerini sürdürüyor.

Alanya’da yaşayan Çaltı ailesinin bebeği Ahmet’e yapılan testler sonucunda Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde SMA Tip 2 teşhisi konulmuştu. Teşhisin ardından tedavi için gerekli olan 2.4 milyon Dolar maliyeti olan tedavi için ailesi  ailesi yardım bekliyor. Çaltı ailesi, oğullarının devlet tarafından karşılanan tedavinin yanı sıra asıl önemli olan zolgensma gen tedavisi için her geçen gün zamanın azaldığını belirtti.

SMA tedavisinde devlet tarafından karşılanan ilaç olan spinrazanın ilk dozu minik Ahmet’e geçtiğimiz günlerde uygulandı. Bir ay içerisinde 4 doz spinrazan ilacı alacak olan Ahmet’in ailesi, gerekli desteğe henüz ulaşamadıklarını fakat ona rağmen bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade ettiler. Öte yandan minik Ahmet için bu akşam Büyük Alanya TV ekranlarında bir farkındalık çalışması yapılacak.

Halk Arenası programı yapımcısı Ersoy Bakır ile Büyük Alanya TV Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Kaya’nın birlikte hazırlayıp sunacakları program saat 19.30’da başlayacak ve canlı olarak ekrana gelecek. Ahmet’in ve ailesinin yanı sıra ilçe başkanları, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları da programa katılacaklar. Programda para toplanmayacak, ancak Ahmet’in durumu, gelinen nokta izleyiciye aktarılacak ve yardım etmek isteyen hayırseverlerin irtibat kurabilmeleri için babanın numarası sık sık ekranda verilecek.

Büyük Alanya TV’de ekrana gelecek programı www.buyukalanya.com’da canlı yayın sekmesinden ( https://www.buyukalanya.com/canliyayin/ ) ya da facebook’ta Büyük Alanya TV sayfasından ( https://www.facebook.com/BuyukAlanyaTV ) saat 19.30’dan itibaren izleyebilirsiniz.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.