DOLAR 32,4652 -0.08%
EURO 34,8720 0.03%
ALTIN 2.419,63-0,09
BITCOIN 1873698-3,97%
Antalya
22°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA ESNAFININ SORUNLARI NE OLACAK?

ALANYA ESNAFININ SORUNLARI NE OLACAK?

ABONE OL
11:51 - 6 Kasım 2020 11:51
ALANYA ESNAFININ SORUNLARI NE OLACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

 

ASİYE ELİAÇIK

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya’daki oda başkanlarının Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi. Değirmenci, esnafların sıkıntıları için Vergi Dairesi Başkanı’na bir resmi evrak da götürdüklerini belirterek, dosyanın içeriğini anlattı. Değirmenci şu konulara değindi:  “Oda başkanları arkadaşlarımız ve Antalya Vergi Dairesi başkanımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı bizim için çok verimli oldu. Vergi Dairesi Başkanımıza resmi yazı ile bazı istek ve taleplerimizi ilettik. Bunlar içerisinde esnafımızın tabii ki bu dönemde yaşamış olduğu sıkıntılar var. Pandemi dönemi içerisinde esnaf arkadaşlarımızın vergi muafiyetinin sağlanması talebimiz oldu. Yine Ekim-Kasım-Aralık aylarındaki ödemelerin üst üste bineceği için bununla ilgili bir talebimiz oldu. Ayrıca şunu da belirteyim, yapılandırma ile ilgili yeni bir yasa çıkacak onunla bir rahatlama sağlanmış olacak.

 

“ESNAFIN ÜSTÜNDEN STOPAJ YÜKÜ ALINSIN”

 

Bir de Ocak ayı itibari ile uygulamaya giren e-fatura meselesinde esnafımız isteğimiz noktada değil, o yüzden burada limitim 5 bin TL’den 50 bin TL’ye yükseltilmesi talebimizi ilettik ya da küçük esnafın bundan muaf tutulması konusunu dile getirdik. Vergi Dairesi Başkanımız da bu konularla ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler. Kayıt dışı çalışan esnaflar olduğunu ileterek, bunların kayıtlı çalışan esnafların haklarına girdiğini ve haksız rekabet oluşturduğunu kendilerine izah ettik. Sayın İlhan Karayılan, Alanya Vergi Dairesi Müdürümüzle de uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, kendilerinin de bu konunun üzerinde daha çok duracaklarını ve çalışma yapacaklarını belirtti. Esnafın üzerinde biliyorsunuz her dönem kiralar var. Kiraların stopajlarını da kiracı ödüyor. Daha önce yüzde 20 olan stopaj tutarı 31 Aralık’a kadar yüzde 10 seviyesine çekildi. Ancak 31 Aralık’tan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Biz bu kira stopajının da kirayı alandan alınmasını talep ettik. Resmi yazımız içerisinde kira alan, yani parayı kazanan her kimse stopajı da onun ödemesi gerektiğini, esnafın üzerindeki stopaj yükünün kaldırılmasını istedik.

 

“ÖDEMESİ DÜZGÜN OLAN ESNAFLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI”

Bu dönemlerde af talep ediyoruz ve borcunu ödeyemeyen esnaflarımız da bu aflardan faydalanıyorlar. Ancak bir de bunun öbür yüzünde vergisini, SGK primini düzgünce zamanında ödeyen esnaflarımız var. Bunlar içinde bir pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Devletin vereceği hem vergi teşviklerinden hem de SGK prim teşviklerinden bu tip esnafların faydalanması gerektiğini ve indirimli olması gerektiğini ilettik. Ödemeleri düzgün olan esnaflarımızın da gücendirilmemesi gerektiğini ve düzgün ödemenin teşvik edilmesi gerektiğini belirttik. Tüm bu detayları resmi yazımızda da kendisine ilettik, bunları gündeme getirmeye çalışıyoruz ki en azından onların da hakları yenmesin.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.