DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073434-1,87%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA HEP’İ ALKÜ’NÜN ESKİ REKTÖRÜ MÜ YAKTI?

ALANYA HEP’İ ALKÜ’NÜN ESKİ REKTÖRÜ MÜ YAKTI?

ABONE OL
20:53 - 28 Ağustos 2020 20:53
ALANYA HEP’İ ALKÜ’NÜN ESKİ REKTÖRÜ MÜ YAKTI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Alanya Hamdullah Emin Paşa (Alanya HEP) Üniversitesi’nin doluluk seviyesi bu yıl üstenen düzeye ulaşmadı. Bünyesinde Büyük Alanya TV, www.buyukalanya.com ve Trend Alanya Magazin Gazetesi’ni bulunduran Kutay Media A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay’ın yaptığı araştırmaya göre; geçen yıl yüzde 40 olan doluluk düzeyi bugün ancak yüzde 41’e ulaşabildi. Alanya HEP Üniversitesi Rektörü bu yıl Haziran ayında değişti, çok hızlı bir dijitalleşme ve uluslararasılaşma hareketi başlatan üniversiteye öğrencilerin ilgisi istenen seviyeye ulaştırılamadı. Ulusal televizyon kanallarında yapılan canlı yayınlara katılarak Alanya ve üniversitenin etkin şekilde tanıtımı yapılmasına rağmen, öğrencilerin Alanya HEP’i tercihi istenen seviyede değil.

1999-2014 yılları arasında Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde, 2011’de eğitime açılan, 2014’te Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel’in maddi ve manevi destekleriyle ayakta duran, daha sonra Alanyalı Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu himayesinde çıtasını yükselten Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, bu yılki kontenjan rakamlarında tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Geçtiğimiz yıllarda gastronomi ile Türkçe ve İngilizce eğitim veren mimarlık bölümleri ful çeken Alanya HEP Üniversitesi,  Alaaddin Keykubat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ve ekibinin yapılan tüm uyarılara rağmen ALKÜ’de mimarlık fakültesi açması nedeniyle tam manasıyla şok yaşadı ve mimarlık eğitimi görmek isteyen öğrencilerin büyük çoğunluğu Alanya HEP Üniversitesi yerine ücretsiz eğitim veren devlet üniversitesi ALKÜ’yü tercih etti.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin mimarlık fakültesi açmaması halinde mimarlık fakültesinin eskisi gibi neredeyse tam doluluk oranına ulaşabileceği, ancak Alanya HEP Üniversitesi’ne adeta rakip olan Alaaddin Keykubat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın işbirliği yapmak yerine Alanya HEP’in en başarılı olduğu alanda bölüm açarak rekabeti kızıştırdığı ve adeta Alanya HEP’i maddi ve manevi anlamda zora soktuğu tüm akademik kulislerde konuşuluyor. Toplamda 150’si yerli, 60’ı yabancı, 40’ı yüksek lisans olmak üzere 250 öğrenci kontenjanı olan Alanya HEP Üniversitesi’nin bu yıl tam manasıyla şok yaşadığı, 62 yerli, 24 de yabancı olmak üzere toplam 86 lisans ve 40 yüksek lisans öğrencisi tercihi aldığı ve ek tercihte kontenjanlarını doldurmayı planladığı ifade edildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi eski yönetiminin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayesinde olan Alanya HEP Üniversitesi ile rekabete girip, en iddialı olduğu bölümler olan gastronomi ile mimarlık fakültesi açması ise dikkat çeken bir başka detay olarak ön plana çıkarken, Alanya HEP Üniversitesi yönetiminin bu tür gelişmelerden rahatsız olduğu, ancak ALKÜ’nün yeni Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan’ın Alanya HEP Üniversitesi’ne tam destek verdiği ve işbirliği içerisinde çalıştığı ifade ediliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.