DOLAR 32,5091 -0.05%
EURO 34,7706 -0.65%
ALTIN 2.439,610,16
BITCOIN 2074949-1,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA İÇİN KORKUTUCU DEPREM UYARISI

ALANYA İÇİN KORKUTUCU DEPREM UYARISI

ABONE OL
12:35 - 3 Kasım 2020 12:35
ALANYA İÇİN KORKUTUCU DEPREM UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Hürriyet Gazetesi’nden Adem Akalan’ın haberine göre; Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Afrika levhasının her sene 5-6 santimetre Anadolu’nun altına doğru daldığını belirterek, “Bu da bir süre sonra enerjisini boşaltmasını sağlayacaktır. Yakın zamanda büyük bir deprem olmasını bekliyoruz. Bu yarın da 5 yıl içinde de olabilir ama çok uzun bir zaman geçeceğini sanmıyorum” dedi. Olası bir depremde Antalya’da en çok etkilenecek 6 ilçe olduğunu belirten Yüklü, ”Etkileşimden dolayı Antalya’da en çok etkilenecek yerler Alanya, Kaş, Demre, Finike, Kumluca ve Aksu kısımları olacak” uyarısında bulundu.

Son günlerde Antalya ve ilçelerinde büyüklü küçüklü çok sayıda deprem meydana geldi. Uzmanlar, Antalya’nın altından geçen ve her sene 5-6 santimetre Anadolu’ya doğru dalan Afrika levhasında büyük bir deprem meydana geleceğini öngörüyor. Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Afrika levhasının her sene 5-6 santimetre Anadolu’nun altına daldığını belirterek, “Orada bir levha hareketi var. Bu da bir süre sonra enerjisini boşaltmasını sağlayacaktır. Yakın zamanda da büyük bir depremin olmasını bekliyoruz. Tarihsel sürecini çok uzun zamandır doldurmuş durumda, bu yarın da olabilir 5 yıl içinde de olabilir ama çok uzun bir zaman geçeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

2020’nin Patara Yılı olduğunu ifade eden Atakan Yüklü, “Patara’da antik dönemde çok büyük depremlerin olduğu, tsunaminin olduğu, yine yakınında yer alan komşu şehir Myra Andraika’da da depremlerin olduğu görülüyor. İmparatorların yıkılan kente yardımda bulunduğunu tarihsel dönemde görüyoruz” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.