DOLAR 32,9533 -0.17%
EURO 35,8437 -0.2%
ALTIN 2.527,690,81
BITCOIN 22213083.5602%
Antalya
33°

AÇIK

04:11

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya Pazarcılar Odası kongresinde kavga

Alanya Pazarcılar Odası kongresinde kavga

ABONE OL
13:55 - 27 Mart 2022 13:55
Alanya Pazarcılar Odası kongresinde kavga
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Pazarcılar Odası’nın genel kurulu daha ilk dakikalarında gerginlikle başladı. Divan başkanı olan AESOB Başkanı Adlıhan Dere kongreyi açtığı sırada odanın üyesi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, kongrenin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Dere, “Bana işimi öğretmeyin. Genel kurula gölge düşürdünüz” diyerek tepki gösterdi.

Pazarcılar Odası esnafı bugünkü genel kurulda başkanını seçecek. Mevcut başkan Hasan Yiğit’in aday olmadığı, Ali Değirmen, Hüseyin Gök ve Kemal Kayabaşlı yarıştığı genel kurul gerginliklerle başladı.

Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 9’uncu Olağan Genel Kurulu başladı. Atatürk Spor Salonu’nda başlayan genel kurula oda başkanları ile pazarcılar odasının üyeleri katıldı.

Genel kurulda divan başkanı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere konuşma yaptığı sırada odanın üyesi, aynı zamanda Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı araya girerek konuşmak istediğini söyledi.

Kürsüye gelen Darı, genel kurulun demokrasi kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Darı, “Şu anda üyelere sorsam burada neyi onaylayacaklarını, neyi görüşeceklerini hiç bildiğini sanmıyorum. Bir oda yönetimi bir gündem bastırır, üyelerine, basına dağıtır. Buraya gelen insanlar neyi oylayacaklarını bilir. Gündem maddeleri 5, 6, 7, 8, 9 adaylar söz almayacak. Mevcut yönetim ibra edilecek. 10, 11, 12, 13’üncü maddelerde adaylar söz almayacak. Benim görüşüm bu demokrasi kurallarına, genel kurula aykırıdır. Burada esnafın sesini kimse kesemez. Adlıhan başkanım böyle bir şeyi genel kurulun selameti için yaptığına ben inanıyorum. Hesap vermeyen bir kurum kurum değildir. Bugün burada biz niçin varız? Yönetim hesap vermek için var” dedi.

Bu sırada araya giren Dere, “Ali abi büyüğüm olarak sana söz verdim. Lütfen yaptığım işleri bana anlatma. Ben sizden rica ederim. Daha genel kurulu açmadım. Siz istediğiniz maddede istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. Burada bakanlık temsilcileri var. Ali abiciğim, teşekkür ederim. Daha ben gündemi açmadan benim sözümü kestin” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine kürsüden ayrılan Darı, divana giderek elinde bulunan kağıdı Dere’nin önüne doğru attı. Dere de kağıdı alıp yanında bulunan kişinin önüne attı. Salondakiler alkışlarla Dere’ye destek verdi.

Darı’nın kürsüden ayrılmasının ardından konuşmasını sürdüren Dere, “Şu anda ben Alanya Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulunu yapıyorum. Kendisi (Ali Darı) bu odanın üyesidir. Kendisi ilgili maddeler geldiğinde kameralar ve bakanlık temsilcilerinin karşısında söz almak isteyen var mı diye soracağım ama Ali abi daha bunu beklemeden, ne bileyim kendisini Alanya’da çok iyi tanıyorlar. Kendisini kongrede tanıtma ihtiyacı var mıydı? Onu da bilemiyorum ama lütfen Ali beni burada AESOB Başkanı olarak divanıma gölge düşürdünüz şu anda. Daha ben konuşmamı bitirmeden araya girdin. Benim yapmış olduğum protokolü gizli yapmadım. Bütün Alanya basınının huzurunda birazdan okuyacaktım ve genel kurulun bilgisine sunacaktım. Ben şu anda AESOB’un 74 tane kongresini yapıyorum. Hiçbir kongrede ne kavga ne tartışma hiçbir şey olmadı. Alanya Şoförler Odası’nın da kongresini bu salonda yaptım. Aynı bu şekilde yaptım. Lütfen bana işimi öğretmeyin. Genel kurulu başlatıyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP