DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046781-2,47%
Antalya
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Çeçen çetesinden yakalanan 1 firari TAHLİYE OLDU

Alanya’da Çeçen çetesinden yakalanan 1 firari TAHLİYE OLDU

ABONE OL
09:48 - 28 Mart 2024 09:48
Alanya’da Çeçen çetesinden yakalanan 1 firari TAHLİYE OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Rus vatandaşı Oleg P.’nin 650 bin dolarını vurgun yaptığı iddia edilen ve her yerde aranan Çeçen çetesinden yurt dışında olan Ruslan K., German M. ve Samer İ. Türkiye’ye giriş yaparken yakalanmıştı. 3 firari sanıktan tutuklu Ruslan K. çıkartıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya ağustos ayında Rusya’dan Antalya’ya gelmesinin ardından havalimanında yakalanarak tutuklanan Ruslan K. katıldı.  Duruşma salonuna jandarma eşliğinde getirilen Ruslan K’nın ifadesi çevirmen aracılığı ile alınırken avukatı mahkemede hazır bulundu. Diğer sanık German M. duruşmaya katılmazken, avukatı katıldı.

Duruşmada çevirmen aracılığı ile ifade veren sanık Ruslan K. “Ben o gün sadece Cebrail’i villaya götürdüm. Villanın içine bile girmedim. Bu olaylardan hiç haberim yok. Ben hukuk okudum. Böyle işlere hiç girmem. Burada 55 bin dolar 11’e bölünse 4 bin dolar eder. Ben bu paranın iki katını kazanıyorum. Buna ihtiyacım yok” dedi.

Tutuklu sanık Ruslan K’nın avukatı da, “Müvekkilim oturma izniyle Türkiye’de yaşıyor. Rusya’nın en iyi üniversitesinde hukuk okumuştur. Şu anda Antalya’da hukukçu olarak hizmet veriyor. Yasaları çok iyi biliyor. Müvekkilimin Oleg P. olayında hiç ilgisi yoktur. Yaklaşık 8 aydır tutukludur. Tahliyesini talep ederim. Aksi takdirde adli hükümler uygulansın” diye konuştu.

Duruşmada diğer sanık German M’nin avukatı ise, müvekkilinin eşinin rahatsızlığı dolasıyla İstanbul’da olduğunu, ikametgahını Bakırköy’e aldığını söyleyerek yurt dışı ve adli kontrol hükmünün kaldırılması talebinde bulundu.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanık Ruslan K’nın tahliyesine ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, tutuksuz yargılanan German M’nin ise adli kontrol cezasının devamına karar verdi.  Mahkeme heyeti sanık Ruslan K’nın Alanya’da kiralık araç kiraladığına dair Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yazı istenmesine, Ruslan K’nın Rusya ve Türkiye’de kullandığı cep telefonu kayıtlarının incelenerek baz istasyonundan detaylı olarak yazıyla istenilmesine karar vererek duruşmayı 20 Eylül’e erteledi.

17 Ekim 2023 tarihinde Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuksuz yargılanan Abdullokh P, Donıyorbek A, Dzhabrail İ, Lusup B, Said A, Sardor R. ve Firdaus K’ya Rus vatandaşı Oleg P.’ye yönelik ‘Silahla Birden Fazla Kişi ile Birlikte Konutta Geceleyin Yağma’ suçundan sanıklara ayrı ayrı, 10’ar yıl 10 ay, ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan 6’şar yıl, 8’er ay, her sanık için toplam 17’şer yıl, 6’şar ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.