DOLAR 33,1285 0.38%
EURO 35,9949 0.34%
ALTIN 2.522,980,62
BITCOIN 22149354.53166%
Antalya
28°

AZ BULUTLU

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alanya’da çocuklar için Macera Parkı açıldı

Alanya’da çocuklar için Macera Parkı açıldı

ABONE OL
18:49 - 3 Aralık 2023 18:49
Alanya’da çocuklar için Macera Parkı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in dev projelerinden 100. Yıl Macera Parkı muhteşem bir programla açıldı. Kızılalan’da 110 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan Macera Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Yücel, “Alanya’mıza yine bir ilki daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Alanya Belediyesi tarafından Kızılalan Mevki’nde hayata geçirilen dev proje 100. Yıl Macera Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda dernek ve STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi. 10 yıllık Alanya Belediye Başkanlığı süresince hayata geçirdiği dev projelere bir yenisini daha ekleyen Başkan Yücel konuşmasında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı anısına, gençlerimize, çocuklarımıza 100. Yıl Macera Parkımızı armağan ediyoruz. Alanya’mıza yine bir ilki kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Alanya’da ve bölgede bir ilk olan Macera Parkı’mızda çocuklarımız ve ailelerimiz için her şeyin en iyisini düşündük. Macera Parkı’mızı çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin enerjilerini atabileceği, stresten uzaklaşabileceği, adrenalin tutkunlarının severek ve eğlenerek kullanabileceği nitelikte tasarladık. Parkımız toplam 110 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Gençlerimizin ilgi ile beklediği parkımızın içerisinde birbirinden farklı oyun alanları bulunuyor. Çocuklarımız burada neşeyle keyifle eğlenirken, vatandaşlarımıza da bu doğal ortamda huzurlu bir dinlenme imkânı sağlayacağız” diyerek başladı.

100. Yıl Macera Parkı’nın maliyetinin 33 milyon TL olduğunu belirten Başkan Yücel, “Çocuklarımıza daha yeşil bir Alanya, daha yaşanabilir bir Alanya bırakabilmek için park ve yeşil alan sayılarımızı her yıl katlayarak arttırıyoruz. Göreve geldiğimizde Alanya’mızda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 buçuk metrekare iken şu an kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 metrekareyi geçti. Göreve geldiğimizde her mahalleye bir park projesini başlattık. Alanya’mızda parkı olmayan mahalle bırakmadık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 187 adet parkı hizmete açtık. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz, ülkemizi koruyup yüceltecek gençlerimiz ve çocuklarımız için okullar, yurtlar, etüt merkezleri, kreşler, kütüphaneler, spor tesisleri inşa ediyoruz. Onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan açılış duasını yaptırdı. Ardından Başkan Yücel ve protokol üyeleri kurdele kesimi gerçekleştirerek Macera Parkı’nı hizmete açtılar. Açılışın ardından sahneye sevilen DJ erdem Kınay çıktı. Birbirinden hit müziklerle katılımcılara muhteşem bir konser veren Erdem Kınay’a teşekkür eden Başkan Yücel bir de plaket takdim etti.

Başkan Yücel daha sonra oyun alanlarını ve macera parkurlarını gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Kızılalan’da piknik yapan vatandaşları da ziyaret eden Başkan Yücel’e vatandaşlarla da büyük bir sevgi gösterisinde bulundular. Vatandaşlar ilk gün ücretsiz olan Macera Parkı’nda çocukları ile birlikte eğlenceli dakikalar geçirdiler.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP