DOLAR 32,4962 -0.17%
EURO 34,9803 0.37%
ALTIN 2.439,120,67
BITCOIN 20972220,06%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da doğayı koruma savaşını çevreciler kazandı

Alanya’da doğayı koruma savaşını çevreciler kazandı

ABONE OL
07:14 - 18 Ocak 2023 07:14
Alanya’da doğayı koruma savaşını çevreciler kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yeşilöz Mahallesi’nde inşa edilecek Balıkçı Barınağı için, ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararında hukuka uyarlılık bulunmadığını hükmetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Alanya ve Gazipaşa’da iki tane Balıkçı Barınağı olmasına karşın Yeşilöz Mahallesi’nde Aytemiz’e ait deniz içi gemi yanaşma platformu karşısında Balıkçı Barınağı Projesi’ni inşa etmek istiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’na gerekli olmadığı yönünde karar vermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Balıkçı Barınağı için, ‘ÇED Raporu gerekli değildir’ yönündeki kararı üzerine Çevreci Yücel Uçur, Avukat Mehmet Can Karagöz ve Halime Şenli dün Antalya 2. İdare Mahkemesi’ne giderek, bakanlığın bu kararına itiraz etmişti.

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ‘ÇED Raporu gerekli değildir’ yönündeki kararında hukuka uyarlılık bulunmadığı yönünde karar verdi. Bu kararla birlikte Yeşilöz Balıkçı Barınağı için ÇED Raporu alınması gerekiyor.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.