DOLAR 32,5424 0.16%
EURO 34,9534 -0.07%
ALTIN 2.458,190,92
BITCOIN 20865291,08%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA HAİN FETÖ’YE LANET YAĞDI

ALANYA’DA HAİN FETÖ’YE LANET YAĞDI

ABONE OL
22:19 - 15 Temmuz 2020 22:19
ALANYA’DA HAİN FETÖ’YE LANET YAĞDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü nedeniyle Alanya Hükümet Meydanı’daki Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu,  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba,  Emniyet Müdürü Alper Avcı,  Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,  ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan,  kamu kurum ve kuruluşlarının idari birim amirleri ile vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın canlı yayınlanan konuşmasın sunulmasıyla başlayan anma programında, tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da hain girişim bir kez daha lanetlendi. Saat 21.00’de yapılan halka açık programda maske kullanımı zorunlu tutuldu. Alanya protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen programda 15 Temmuz 2016 yılındaki milli mücadelede dünyaya örnek olan demokrasi şehitleri ve gazileri anıldı.

Konuşmaların ardından anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve Kur’an tilavetiyle devam etti. Alanya Müftüsü İhsan İlhan şehitlerin ruhuna dua etti. Duanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin ilk olarak kürsüye çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dik ve tavizsiz duruşuyla Türk milletinin tek yürek halinde canı pahasına yazdığı şanlı bir destandır. 15 Temmuz bir milattır. Hain Darbe girişimine topyekun direnen Türk milleti istiklaline; kanıyla, canıyla, imanıyla sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da Türk milletinden intikam almak için bir dolarlık ederleri olan FETÖ’cüleri üzerimize saldılar. Bu ülkenin ekmeğini yedikleri halde, devletin silahlarını kendi halkına doğrultacak kadar vatanına milletine düşman olan hain FETÖ Terör Örgütü, 15 Temmuz’da işgal yıllarında bile görülmemiş bir barbarlığın tarafı oldular. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alçakça bombaladılar.
Emniyet ve istihbarat binalarına saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kurşun sıktılar. Masumları can evinden vurdular. O kanlı gecede 251 kardeşimiz şehit düştü. 2 bin 196 kardeşimiz ise gazi oldu. Kahraman Türk milleti, o kanlı gecede tankların önüne yattı, darbecilerin önüne geçti. Kanunsuz uçurulan savaş uçaklarına, helikopterlere, ateş yağdıran silahlara adeta meydan okudu.  Allah’a şükürler olsun ki, Türk halkı, Milli vicdanla korkusuzca direndi, bu hayasız akını durdurdu. 15 Temmuz Darbe girişimi, tarihimizde kara bir lekedir ve her zaman lanetle anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ezelden ebede kadar her zaman düşmanları olacaktır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış mihraklar hiçbir zaman boş durmayacaktır. Her zaman birlik ve beraberliğimizi korumalıyız, tıpkı 15 Temmuz’daki gibi tek vücut halinde olmalıyız. Biz sağlam durursak, biz bir olup, diri olursak, nasıl ve neyle saldırırlarsa saldırsınlar, kalemizi aşamazlar, bizi teslim alamazlar. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla herkes şunu bilmelidir ki; Biz, bir ölürsek bin diriliriz. Herkes duysun ki, Türk neslinde er tükenmez, tükenmeyecektir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 15 Temmuz’da destansı mücadeleleriyle gönüllerde taht kuran şehitlerimize, terörle mücadelede tarih yazan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ve huzurlu ömürler temenni ediyorum. Rabbim milletimizi korusun, ilelebet kollasın, himaye etsin. Sözlerime son verirken;  bizim, Türk milletinin demokrasi nöbetimiz asla bitmeyecektir. “Türk Milleti asla yenilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla Yıkılmayacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise, “15 Temmuz gecesi FETÖ’nün ihaneti ve işgal kalkışması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve milletimiz tarafından bertaraf edildi ve biz bu günün 4’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Bu birlik ve beraberlik devam etmeli. Bu günün Alanya’da da asla unutulmaması için demokrasi nöbetinde olacağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.