DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA İKİSİNİN DE YERİ SAĞLAM, ÇÜNKÜ…

ALANYA’DA İKİSİNİN DE YERİ SAĞLAM, ÇÜNKÜ…

ABONE OL
13:59 - 30 Haziran 2020 13:59
ALANYA’DA İKİSİNİN DE YERİ SAĞLAM, ÇÜNKÜ…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde kazanan CHP’li Muhittin Böcek, Alanya Hizmet Birimi’nde Ak Parti döneminde göreve başlayan iki önemli ismin yerini değiştirmedi. Uzun yıllar Tosmur Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yaptıktan sonra bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Alanya Hizmet Birimi Müdürü olarak mesaiye başlayan ve bu görevini başarıyla sürdüren İlyas Şirin, yerini korudu.

Büyükşehir bünyesindeki ASAT’ın Alanya Müdürü Mehmet Oral da uzun yıllar Alanya Belediyesi’nde İtfaiye Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girdiği 2014’te itfaiye işlerinin Büyükşehir’e devriyle birlikte Büyükşehir Alanya İtfaiye Birimi’nin başına geçti. Fatih Uysal’dan sonra yine Menderes Türel döneminde Alanya ASAT Müdürü olarak göreve başlayan ve halkla kurduğu ikili ilişkiler sayesinde önemli çalışmalara imza atan Mehmet Oral da yerini muhafaza etti.

CHP tabanının, “Ak Parti döneminde başlayan İlyas Şirin ile Mehmet Oral’ın görevine son verilsin” telkinine rağmen hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hem de CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetimi, ikilinin görevde kalması konusunda fikir birliğine vardı. Başarılı çalışmalarının yanı sıra Şirin ve Oral’ın görevde kalmalarının ardında başka bir sebep olduğu ortaya çıktı. Ak Parti döneminde mesaiye başlayan Şirin ve Oral’ın, başında bulundukları kritik makamlar nedeniyle CHP tarafından bilerek bu görevlerde tutuldukları, böylece, olası hizmet aksaklıklarında Cumhur İttifakı ortağı olan Ak Parti ile MHP’nin de Şirin ve Oral’ı eleştiremeyeceğini keşfeden CHP, büyük bir hata yapmadıkları takdirde ikiliyi bu görevlerde tutma kararı aldıkları ortaya çıktı.

Ak Parti’nin ve MHP’nin Alanya’daki üst düzey isimlerinin, “Bazen Büyükşehir’in Alanya’daki hizmetlerini eleştirmek istiyoruz ama bizim dönemimizde göreve başlayan İlyas Şirin ile Mehmet Oral’ı üzmemek için susmak zorunda kalıyoruz” dedikleri, bu durumun, etkili muhalefeti bertaraf etme açısından CHP’nin de işine geldiği belirtiliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.