DOLAR 32,2009 -0.02%
EURO 35,0026 -0.04%
ALTIN 2.513,770,53
BITCOIN 22398334,94%
Antalya
25°

AÇIK

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alanya’da inşaat sektörü için tehlike çanları ÇALIYOR

Alanya’da inşaat sektörü için tehlike çanları ÇALIYOR

ABONE OL
19:37 - 10 Mayıs 2024 19:37
Alanya’da inşaat sektörü için tehlike çanları ÇALIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnşaat sektörü dar boğazdan kurtulamıyor. Her geçen gün zam haberleriyle uyanan sektör maliyetlerin altında eziliyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre maliyetler yüzde 70 arttı. Açıklanan verilerle ilgili konuşan MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, hissedilenin bundan çok daha fazla olduğunu söyledi.

Alanya’da inşaat sektörü büyük bir yükün altında. Betona art arda gelen zamların ardından inşaatlar durma noktasına geldi. Son olarak TÜİK’in açıkladığı verilerle de bu durum gözler önüne serildi. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttı. Konuyla ilgili konuşan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker artışların keyfi olduğunu bakanlığın da yeni yaptırımları hayata geçireceğini söyledi.

MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar için devletin düğmeye bastığını ifade etti. Küçüker, ”TÜİK’in açıkladığı verilere maliyetler yüzde 70 arttı. Ancak hissedilen bundan kat kat fazla. Sadece döviz bazında baktığımızda bile son 3 aylık kısımda beton 70 Euro iken 85 Euro oldu. Senelik bazındaki TL artışını söylemek bile istemiyoruz. Çok ciddi göz ardı edilemeyecek artışlar var. Biz sürekli sorunlarımızı ilettik. Devletimiz de adımlar atmaya çalışıyor. Yeni bir kanun tasarısını geçirdiler. Stokçuluk yapanlar, keyfi fiyat artıran fabrikalarla ilgili yaptırımlar ciddi seviyede arttı. Umarım fiyat revizeleri de önümüzdeki günlerde olur maliyetlerimiz de biraz daha düşer. Yoksa durumun pek de parlak olacağı söylenemez” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.