DOLAR 32,6053 0.16%
EURO 34,9592 -0.19%
ALTIN 2.436,790,04
BITCOIN 2089682-0,55%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da Kurban Bayramı öncesi sıkı denetim

Alanya’da Kurban Bayramı öncesi sıkı denetim

ABONE OL
19:54 - 6 Temmuz 2022 19:54
Alanya’da Kurban Bayramı öncesi sıkı denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Kurban Bayramı öncesi kurban satış noktalarını denetledi. Denetimler bayram boyunca devam edecek.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ve beraberindeki veteriner hekimler, Oba Mahallesi Bucakoluk mevkiinde kurulan kurbanlık satış yerini ziyaret ederek denetim gerçekleştirdi.

Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurban alışverişlerini yapmaları için çalışmalarını sürdüren ekipler, kurban pazarlarındaki kurbanlıkları sağlık taramasından geçirip, pasaport kontrollerini yaptı. Ekipler, pazarda yer alan büyük ve küçükbaş kurbanlıkların kesilebilir kaydının olup olmadığını kontrol etti. Çadırları tek tek dolaşarak hayvanların küpelerini, genel sağlık durumlarını ve yaşlarını kontrol eden ekipler, bayram süresince de denetimlerini sürdürecek.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “Kurban Bayramı öncesi Alanya Belediyesi’nin yeni hizmete geçirdiği hayvan satış yerini ziyaret ettik. Hem Alanya’mızdan hem bölgedeki ilçelerden hem de Türkiye’nin farklı yerlerinden buraya gelen kurbanlık hayvanlarını pazarlayan satıcılarla görüştük. Bayrama 5 gün var. İnşallah bayrama doğru hem satıcı hem alıcı anlamında bir hareketlenme olacak. Burası yeni hizmete girmiş bir tesis. Böyle güzel bir tesisi kazandırdığı için belediyemize teşekkür ediyorum. Hem vatandaşlar hem de vatandaşa hizmet veren satıcılar gayet memnun.

Buradaki diğer satış noktaları ve kesim alanlarının hizmete girmesiyle Alanya sadece bayramlarda değil diğer zamanlarda da hayvan kesimi yapılıp satışa hazır hale geleceği bir yer kazanmış oldu. Kurban Bayramı öncesi gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Kurban kesim komisyonu, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ve Alanya Müftülüğü personellerimizle gerekli toplantıları yaptık. En son yaptığımız toplantıda 83 tane kesim noktalarımızı belirledik. Ayrıca 4 mezbaha da kesim noktası var. Onları da ilan ettik. Vatandaşlarımız burada ibadetlerini gönüllerince yerine getirebilecek. Burada en önemli şey hijyen.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerimiz hem de belediyemize bağlı veteriner hekimlerimiz rutin kontrollerini sevkiyat ve satış esnasında yapıyorlar. Kesim günü ve bayram süresince veteriner hekimlerimiz kesim noktalarında gerekli kontrolleri sağlayacaklar. Vatandaşlarımızın ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın veteriner hekim onayından geçmiş sağlıklı ve dinimizce kurban edilebilir statüde olan hayvanları seçmeye dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

Kurban Bayramı boyunca denetimlerin devam edeceğini belirten Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, “Kurban Bayramı’na birkaç gün kala Alanya Belediyesi’nin yeni hizmete açtığı kazandırdığı hayvan pazarında Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ile denetimlerimizi yaptık. Veterinerlerimiz hem kurban öncesi hayvan sağlığı hem de kesim sonrası hayvan sağlığı ve hijyen kontrolünü yapacaklar. Bayram boyunca da denetimlerimiz aralıksız sürecek. Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bayram boyunca açık olacak. Vatandaşlarımız telefonla da arayıp bilgi alabilirler. Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ise, “Alanya Belediyesi olarak böyle bir tesisi vatandaşımıza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hem alıcılarımız hem satıcılarımız hem Alanya halkını da hijyenik modern bir ortama kavuşturma adına yaptığımız çalışmalar devam edecek. Seneye daha da güzel olacak. Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı olarak gerekli tüm tedbirleri aldık” diye konuştu.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.