DOLAR 32,1924 0.04%
EURO 34,9616 -0.1%
ALTIN 2.504,80-0,21
BITCOIN 22479772,25%
Antalya
26°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Alanya’da milli servet yıllardır çürümeye terk EDİLDİ

Alanya’da milli servet yıllardır çürümeye terk EDİLDİ

ABONE OL
11:59 - 1 Mayıs 2024 11:59
Alanya’da milli servet yıllardır çürümeye terk EDİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik’in değişim rüzgarları erken başladı. Bugün itibarıyla Alanya Belediye Zabıta Müdürlüğü’nde köklü değişimlere imza atan Özçelik’e vatandaşlar tam destek verirken, geçmiş yönetimden kalan bazı sorunlar ise Özçelik ve ekibinin başını ağrıtacağı benziyor.

Geçmiş yönetimde Alanya’nın pek çok mahalle muhtarı için inşa edilip teslim edilen muhtarlık ofislerinin bir çoğunun kullanılmadığı, atıl halde durduğu ve milli servetin heba olduğu dikkat çekiyor.

Bunlardan birisi de Alanya’nın en eski yerleşim birimlerinden olan Hacet Mahallesi’ne tahsis edilen muhtarlık ofisi. Hacet Muhtarı Hakan Arif Karagöz’ün Atatürk Okulu karşısındaki Yün Market’teki işi nedeniyle uzakta bulunan muhtarlık ofisine çok sık gidemediği, bu nedenle de Atatürk Okulu yanındaki bir dükkanı kiralayarak yıllardır muhtarlık Ofisi olarak kullandığı ifade ediliyor.

Yüz binlerce liraya mal edilerek kamu kaynaklarıyla hayata geçirilen Hacet Mahalle Muhtarlığı binasının camına ise muhtarlık ofisinin adresi yazıldı. Alanya Belediyesi kaynaklarıyla yapılan muhtarlık ofisinin boş kalmasına ve kullanılmamasına tepki gösteren vatandaşlar ise buranın derhal Hacet Muhtarı Hakan Arif Karagöz’den alınarak engellilere veya yaşlılara hizmet veren bir büroya dönüştürülmesini talep ettiler.

Öte yandan edinilen bilgiye göre yıllardır boş olarak duran muhtarlık ofisinde zaman zaman mahalle sakinlerinin el sanatları kursu açtıkları ancak bu kursların da ihtiyaca cevap vermediği belirtiliyor.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.