DOLAR 32,1979 -0.25%
EURO 35,1132 0.01%
ALTIN 2.504,601,57
BITCOIN 21618662,86%
Antalya
23°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alanya’da müteahhide kıyak çekilen parka Osman Başkan NEŞTERİ

Alanya’da müteahhide kıyak çekilen parka Osman Başkan NEŞTERİ

ABONE OL
10:31 - 30 Nisan 2024 10:31
Alanya’da müteahhide kıyak çekilen parka Osman Başkan NEŞTERİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya’nın yeni belediye başkanı Osman Tarık Özçelik’i ve ekibini yeni dönemde epey uğraştıracağa benzeyen iddialardan biri de, Alanya’nın Oba Mahallesi’ne bağlı Karakocalı mevkiinden gelmişti.

Büyük Alanya’nın 7 Nisan’da gündeme getirdiği haberde, bölgede ikamet eden bir vatandaş, kamuya ait olan ve imar planında çocuk parkı olarak gözüken alanın, yan taraftaki lüks bir siteyi inşa eden müteahhide peşkeş çekildiğini ve müteahhidin de bu alana tenis kortu yaparak giriş kapısını siteye açtırdığını ihbar etmişti.

Konuyu defalarca önceki dönem Alanya Belediyesi yönetimine bildirmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını ve tüm sorularının yanıtsız kaldığını söyleyen duyarlı vatandaş, fotoğraflarla belgelendirdiği bir dosya hazırlayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) göndermişti.

Büyük Alanya’da yer alan haberin ardından Osman Başkan düğmeye bastı ve kamuya, yani halka ait olması gereken parkın önündeki duvarı yıktırdı, kapısını da vatandaşa ve bölgedeki çocuklara açtı. Bölge halkı, yıllardır görmezden gelinen ve bir müteahhide kıyak çekilen sorunu göreve gelir gelmez gideren Başkan Özçelik ve ekibine teşekkür etti.

İddiaya göre normalde imar da çocuk parkı olarak gözüken arsaya lüks siteyi yapan müteahhit bir tenis kortu inşa ettirdi. Önce bölgedeki vatandaşların kullanımına açık olacağı belirtilen tenis kortunun daha sonra giriş kapısı sadece lüks siteye açıldı ve vatandaşa açılması gereken kapı da seçimlere kısa bir süre kala önce kapatıldı, ardından da belediye işçileri tarafından kapının önüne duvar örüldü.

İşte duvar yıkılmadan önce konuyu belgelendiren ve CİMER’e gönderilen şok fotoğraflar…

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.