DOLAR 32,4758 -0.05%
EURO 34,7682 -0.64%
ALTIN 2.438,570,11
BITCOIN 2065512-0,61%
Antalya
24°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA OTELİNİ SATAN SATANA

ALANYA’DA OTELİNİ SATAN SATANA

ABONE OL
09:35 - 20 Ocak 2021 09:35
ALANYA’DA OTELİNİ SATAN SATANA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

GÜNÜN HABERİ / ALPER KUTAY

Pandemi süreci en çok turizm sektörünü vurdu. Avrupa ve Rusya’yı da olumsuz etkileyen korona virüs nedeniyle 2020 turizm sezonu ölü geçerken, Alanya merkez ve civar mahallelerdeki turistik tesisler de kapılarını açamadı. Binlerce turizm çalışanı 2020’yi boş geçirirken, 2021 turizm sezonunun açılıp açılmayacağı, açılsa bile arzu edilen seviyede olup olmayacağı merak konusu.

Öte yandan Alanya’daki pek çok turistik tesis el değiştirmeye başladı. Mahmutlar ve Oba mahallesindeki pek çok  turistik tesis yıkılıp yerlerine konut inşa edilirken, Alanya’nın Konaklı, Avsallar, İncekum ve Türkler gibi beş yıldızlı bol miktarda turistik tesisin bulunduğu mahallelerdeki oteller birer ikişer satılmaya başlandı.

Özellikle sahibinden.com internet sitesindeki satılık tesis sayısının giderek arttığı görülürken, tesis sahiplerinin ilanlarda otellerin ismini vermemesi ise dikkat çekiyor. Alanya’daki pek çok otel sahibinin ise geçmiş yıllarda kötü giden sezonlar ve gelecek yıllardaki sezonların ne olacağının bilinmemesi nedeniyle gazete veya internet siteleri yerine güvendikleri emlakçılar vasıtasıyla, hiç kimseye duyurmadan otellerini satışa çıkardıkları ifade ediliyor.

Bugün itibariyle sahibinden.com’da Alanya merkez ve civar mahallelerde irili ufaklı tam 47 turistik tesis satılmayı bekliyor. Tesislerden en yüksek rakama sahip olanlardan biri ise Konaklı Mahallesi’nde yer alıyor. Tam 235 milyon TL’ye satışa çıkarılan tesisin ismi verilmiyor. “Alanya’da 5 yıldızlı resort hotel-spa” denilen satılık ilanında, “denize sıfır, 295 oda -700 yatak (standart oda-aile odası-engelli odası), 250 m uzunluğunda özel plaj, 600 kişilik restoran, lobi bar-havuz bar-snack bar-beach bar, açık havuz-kapalı havuz-aqua havuz (su kaydıraklı) çocuk havuzu, basket sahası-tenis kortu-plaj voleybolu, amfi tiyatro-mini club, spa merkezi-fitness salon, dükkanlar, lojmanlı detaylarına yer verildi.

Bu arada Mahmutlar Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir tesis ise 330 milyon TL’ye yeni sahibini arıyor. Satış fiyatı haricinde hiçbir detaya yer verilmeyen satış ilanında sadece “Tesisimiz kiralık değildir. Banka referans mektubu ve firma yetki belgesi olmadan tesis hakkında bilgi verilmeyecektir” ifadeleri kullanılması ise dikkat çekiyor.

Alanya’nın batısındaki Avsallar Mahallesi’ndeki bir tesis için de tam 450 milyon TL isteniyor.  İlanda ayrıca, “Denize sıfır 5 yıldızlı otel, ekspertiz değerinin % 70 değerlendirme sonucu satış gerçekleşecek, 40 dönüm otel arazi üstüne kurulu, açık havuz, kapalı havuz, toplantı salonu, eğlence merkezi, futbol sahası, animasyon merkezleri, restoran, balık restoran, 1 adet kendine ait sahil, kumsal, plaj, 5 yıldız ultra lüks tatil köyü” denildi.

Alanya merkezde apart otellerin konuta dönüştürülmesi furyası giderek artarken, Mahmutlar ve Oba’da otellerin yıkılıp yerlerine lüks konutların yapılması, “Alanya bir turizm memleketi olmaktan çıkıyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. 1940’lı, 50’li, 60’lı yıllarda olduğu gibi Alanya’nın yeniden bir tarım şehrine dönüşmeye başladığı, artan muz ve avokado üretiminin de bunun en belirgin göstergesi olduğu belirtiliyor.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.