DOLAR 32,6018 0.34%
EURO 35,0081 0.09%
ALTIN 2.450,240,59
BITCOIN 2094026-0,06%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da paraşüt kazası: 2 yaralı var

Alanya’da paraşüt kazası: 2 yaralı var

ABONE OL
00:24 - 16 Temmuz 2021 00:24
Alanya’da paraşüt kazası: 2 yaralı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da paraşütle havalanan 2 kişi yere inerken, trafik lambasına çarpmaları sonucunda asfalta düştü. Paraşütte bulunan 2 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yolcu ve pilotun ağır yaralandığı yamaç paraşütü kazasının ardından THK Yamaç Paraşütü öğretmeni Ulu’dan “Kaçak uçan paraşüt TÜRSAB Başkanı Korkmaz’a ait” açıklaması geldi. Korkmaz ise “Benimle ilgisi yok” dedi. Kadın pilot ve kadın turistin bulunduğu yamaç paraşütü Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu yanında yere çakıldı. Hastaneye kaldırılan pilot ve turistin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Alanya’da son 15 yıldır Ulu Sky adlı yamaç paraşütü firmasını işleten Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Öğretmeni Ergun Ulu, kazanın ardından yaptığı açıklamada düşen paraşütün TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Alanya BYK (Bölgesel Yürütme Kurulu) Başkanı Bilal Korkmaz’a ait ve kaçak olduğunu iddia etti.

Ulu, “Son günlerde Alanya’da yamaç paraşütü kazaları arttı ve bu konuda yaşanan başıboşluğa Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer el koymuş ve yeni düzenlemeler yapmıştı. Önceki görev yeri nedeniyle konuya hakim olan kaymakamımız tam kaçak uçuşları önleme noktasına ulaşmışken bu üzücü kaza yaşandı. TÜRSAB Başkanı bile kaçak faaliyet yapıyorsa, sportif belgesini almadan bu faaliyeti yapıyorsa bu durum üzücüdür. Yolcunun bileti bulunursa uçuş yaptıran şirket ve kaçak faaliyet tespit edilir” dedi. Yamaç paraşütü pilotu Birkan Paçalı da “Kazaya karışan paraşütün, Alanya Kaymakamlığı’ndan Yamaç Paraşütü İzin Belgesi çıkmamış bir şirkete ait olduğunu tespit ettik” dedi.

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Bilal Korkmaz, “Benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Ben tur şirketimin yamaç paraşütü bölümünü açmadım. Bu konuda bir genelge yayınlandı, TÜRSAB genelgenin iptali için dava açacak, düzenlenirse bu bölümü açacağız. Cumartesi günü bir kaza oldu, dün bir kaza oldu, bugün ise iki kaza oldu. O yüzden sistem oturana kadar yamaç paraşütü bölümünü açmama kararı aldım. Ne pilotun, ne de müşterinin bizimle bir ilgisi yok” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.