DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001.52138%
Antalya
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da sahte zeytinyağına dikkat!

Alanya’da sahte zeytinyağına dikkat!

ABONE OL
07:45 - 8 Aralık 2023 07:45
Alanya’da sahte zeytinyağına dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, sahte zeytinyağına karşı tüketicileri uyardı. Göktepe, fiyatların yükselmesinin sahteciliği artırdığını söylerken, denetimlerin artırılması çağrısı yaptı.

Vatandaşların sağlığıyla oynayan fırsatçılar, zeytinyağında bin bir türlü oyuna başvuruyor. Zeytinyağının içine palm yağı, kolza yağı, pamuk yağı ve ayçiçek yağı karıştırılarak elde edilen karışım yağlar katkısız zeytinyağı adı altında satılıyor.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yükselen fiyatların piyasada taklit ve tağşişli ürünlerin sayısını daha fazla artırdığını belirterek, üreticilerin ürettiği ürünü korumak için her türlü hile ve sahtekarlığa karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.

Göktepe, “Alanya olarak tropikal ürünlerde olduğu gibi zeytin üretiminde de söz sahibiyiz. Özellikle sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde çiftçilerimiz emek harcıyor. Alanya’da 15 bin dekardan fazla alanda zeytin üretimi yapılıyor. Bu sene zeytinde ciddi anlamda rekolte kaybı var. Zeytinyağı fonksiyonel bileşenleri farklı olduğu için en değerli yağlardan birisi. Rekolte bu sene düşük olduğu için fiyatlar biraz yükseldi. Yine de ihtiyaçları karşılayacak zeytin ve zeytinyağı var. Rekolte kaybından dolayı bazı şahıslar ve firmalar zeytinyağında taklit ve tağşiş yapıyorlar. Bize ait olan pazarda gerekli denetimleri yapıyoruz. Bakanlıktan yetkililerden bu tür firma ve şahısların denetlenerek yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Hatta o firmaların kapatılması gerekiyor. Bu durum hem tüketiciye hem de üreticiye zarar veriyor. Tüketiciler zincir marketlerden ziyade üreticilerden daha güvenilir zeytinyağına ulaşabilirler” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP