DOLAR 32,2826 -0.03%
EURO 35,1096 -0.01%
ALTIN 2.464,04-0,07
BITCOIN 2107399-1,01%
Antalya
23°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Alanya’da şok gelişme! ÇALIŞMALAR DURDU

Alanya’da şok gelişme! ÇALIŞMALAR DURDU

ABONE OL
09:46 - 2 Mayıs 2024 09:46
Alanya’da şok gelişme! ÇALIŞMALAR DURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZEL HABER – ALPER KUTAY

31 Mart yerel seçimlerinde Alanya’da yaklaşık 80 bin seçmenin oyunu alarak önümüzdeki 5 yıl boyunca Alanya’nın yeni belediye başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik göreve hızlı başladı. Alanya’da özellikle geçmişe dönük kaçak yapılarla etkin mücadele edeceğini söyleyen Osman Tarık Özçelik, dün de esnafla birebir temasta bulunan Zabıta Müdürlüğü’nde köklü değişimlere imza attı.

Zabıtada yeni görevlendirmeler yapan Osman Tarık Özçelik, bilindiği gibi göreve geldiği ilk hafta geçmiş belediye yönetiminden 1 milyar 200 milyon liralık borç kaldığını, buna mukabil alacakların ise önümüzdeki süreçte borçları kapatmaya yetmeyeceğini belirtmiş, her aya eksi 73 milyon lira ile başlayacaklarını vurgulamıştı.

Önceki dönem Alanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen ancak çeşitli gerekçelerle bir türlü bitirilemeyen Cuma Pazarı projesi de yaklaşık bir aydır durdu.

Cuma Pazarı projesinin ihalesini alan müteahhit firmanın, geçmiş döneme ait söz verilen borçları alamadığını gerekçe göstererek yeni dönem Alanya Belediyesi’ne başvurduğu, para talep ettiği, ancak belediyeyi borçla devralan Osman Tarık Özçelik ve ekibinin ise “şu anda size ödenecek para yok” dediği, bu yüzden de müteahhit firmanın 1 Nisan itibariyle çalışmaları durdurduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in cuma pazarı projesi için farklı bir formül düşündüğü ve şu anda çalışmaların devam ettirilmesini istemediği de gelen haberler arasında.

Bir başka iddiaya göre ise müteahhit firmanın Alanya Belediyesi’nden alacağının olmadığı, borcun İller Bankası tarafından ödenmediği belirtilirken, çalışmanın neden durduğu soruları ise havada kaldı.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.