DOLAR 32,2023 0.11%
EURO 35,1068 0%
ALTIN 2.478,500,77
BITCOIN 21321825,56%
Antalya
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Alanya’da şok karar / Portakal büfeler KALKIYOR

Alanya’da şok karar / Portakal büfeler KALKIYOR

ABONE OL
21:15 - 29 Nisan 2024 21:15
Alanya’da şok karar / Portakal büfeler KALKIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

31 Mart yerel seçimlerinde yaklaşık 80.000 Alanya seçmeninin oyunu alarak yeni dönemin Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik göreve hızlı başladı. Seçimden önce eleştirdiği eski dönem yönetimin yaptığı yanlışları seçildiği takdirde sona erdireceğini söyleyen Özçelik, verdiği sözleri bir bir tutuyor.

Başkan Özçelik’in geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Alanya merkezin yanı sıra Okurcalar ile Demirtaş Mahallesi arasında değişik kesimlere ve şahıslara komik rakamlara verilen onlarca portakal büfeyi iptal etmek için düğmeye bastığı ortaya çıktı.

Astronomik kira ücretlerinin yanı sıra vergi, stopaj, personel giderleri, elektrik su faturası masrafları ile boğuşan irili ufaklı bakkal ve marketlere adeta alternatif teşkil eden ve aylık sadece 2.000 TL’ye ihale edilen portakal büfelerin tamamının Alanya şehir merkezi ile civar mahallelerden kaldırılacağı öğrenildi.

Şehirde kaybolan disiplini yeniden tesis edeceğinin sözünü veren, adeta çadır kente dönüşen Alanya’ya disiplin getireceğini belirten Başkan Özçelik’in talimatı üzerine Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin tüm portakal büfesi işletmecilerine giderek sözlü ve yazılı tebliğde bulunduğu ve Alanya Belediyespor dışında verilen usulsüz tüm portakal büfesi ihalelerinin iptal edileceğini bildirdiği öğrenildi.

Seçimlere kısa bir süre kala 10 yıllığına sözleşmeleri yenilenen ve paraları seçim öncesi peşin alınan çok sayıda portakal büfesi işletmecisinin ise bu duruma isyan ederek soluğu Alanya Kaymakamlığı’nda alacakları ve dertlerini Kaymakam Doktor Fatih Ürkmezer’e iletip yardım talep edecekleri de edinilen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca adeta peynir ekmek dağıtır gibi önüne gelene dağıtılan ve özellikle bakkal market esnafının ekmeğine taş koyan portakal büfelerinin aylık sadece 2.000 TL gibi komik bir rakama ihale edilmesi ise dikkat çekiyor.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.