DOLAR 32,2645 -0.06%
EURO 34,8704 0.11%
ALTIN 2.431,230,28
BITCOIN 1989577-1,26%
Antalya
22°

AÇIK

16:59

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Alanya’da toplu taşıma kullananlar dikkat! Artan maliyetler sonunda bunu da yaptırdı

Alanya’da toplu taşıma kullananlar dikkat! Artan maliyetler sonunda bunu da yaptırdı

ABONE OL
18:01 - 26 Mayıs 2022 18:01
Alanya’da toplu taşıma kullananlar dikkat! Artan maliyetler sonunda bunu da yaptırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da artan maliyetlerin ardından istedikleri desteği alamayan halk otobüsü şoförleri yarın kontak kapatıyor. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı, kontak kapatma eyleminin günlerce sürebileceğini söyledi.

Artan akaryakıt maliyetleri ve giderek artan maliyetlerin altında ezilen Alanya’daki halk otobüsü şoförleri yarın kontak kapatacak. Kontak kapatacaklarını duyuran Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı akaryakıt giderlerinin arttığını söyledi. Yolcu fiyatlarının düşük olmasından dolayı sadece akaryakıt masraflarını karşılayabildiklerini ifade eden Akıllı, “Ne KDV, vergi, SSK’yı ödeyemiyoruz. Biz büyükşehire sürekli istekte bulunduk ama oradan bize adım atılmadı. Yarın (27 Mayıs) sabahtan itibaren otobüslerimiz hatlarına çıkmayacak. Bundan dolayı öğrenciler, Alanya halkı ve misafirlerden özür diliyorum. Böyle bir şey yapmak istemezdik. Bizi mecbur ettiler. Devletimizin ve büyükşehrin elini taşın altına koyması gerekiyordu ama koymadı. Esnaf artık bitti. Dayanacak gücü kalmadı” dedi.

“ALANYA’YA 1 KURUŞ DESTEK VERİLMİYOR”

Kontak kapatma eyleminin ne zamana kadar süreceği sorulan Akıllı, “Önü açık. Şimdi gelip bizimle bir müzakere sağlanırsa kontak kapatmayalım. Biz Mahmutlar ile birleşirken ulaşım sektörüne çok büyük sözler verildi. Bu sözlerin hiçbirisi büyükşehir tarafından yerine getirilmedi. 2020’de Mahmutlar ile birleştik ama o yılın mart ayında pandemi ortaya çıktı. Pandemiden bu yana hep zarar ettik. Bugün dahi zarar ediyoruz. Zannediyorlar ki otobüs dolu gidiyor, para kazanıyoruz. Otobüsün içindeki 60 kişiden 30’u bedava yolculuk ediyor. Şu anda taşıdığım yolcunun yüzde 12’si ücretsiz. Büyükşehir Antalya merkez 5 ilçe ve Alanya dahil diye kararlar alınıyor. 5 merkez ilçeye bütün indi bindilere, ücretsiz taşımalara 1 TL, kilometre başına 1,5 TL destek veriyor. Alanya’ya 1 kuruş destek verilmiyor. Bizim fiyatımızı da Antalya seviyesine çektiler. Alanya içinde 3 indi bindi var. Demirtaş-Seki indi bindi 7 TL, Alanya merkez 23,5 kilometre 6,70 TL, Konaklı içi 8 TL. Bunu kaç kez sordum. Cevap vermediler. Böyle bir adaletsizlik olur mu?” diye konuştu.

“BÖCEK’E ULAŞAMIYORUZ Kİ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşemediklerine dair soruyu yanıtlayan Akıllı, “Böcek’e ulaşamıyoruz ki. Pazartesi bizi Antalya’ya çağırdılar. Yola çıkıp Serik’e ulaştığımızda başkan yok dediler. Genel sekreter de bizimle görüşmüyor” ifadelerini kullandı.

“BÖCEK ALANYA’DA BİZİ GÖRMEZDEN GELDİ”

Mahmutlar Halk Otobüsü Kooperatif Başkanı Şükrü Kara da, “Bize sürekli daha çok para kazanacaksınız rahat olun dediler. Pandemi başladığından beri kimse evine ekmek götüremedi. Bankada var olan param bitti. Şu an borçlanıyorum. Akaryakıt istasyonuna 30 bin TL’nin üzerinde borcum var. Akaryakıt istasyonu da ya paranı ödersin ya da litresini yazarım diyor. Mazota da bu gece zam geliyor. Bize büyükşehrin yaptığı hiçbir şey yok. Böcek, Alanya’ya en son geldiğinde muhtarlarla, halcilerle görüştü ama bizi görmezden geldi. Bize 10 dakika arayabilirdi. Eğer bana büyükşehir buraya gelip bana ceza yazacaksa ben bunu kabul etmiyorum. Büyükşehir bana ceza yazmadan önce kendine bir ceza verecek. Bu kadar insanı biz temsil ediyorsak niye bizi çağırıp muhatap almıyor? Kartlı sistemle çalışıyoruz. Önceki gün aracıma 30 kişi bindi. Bunun 20’si bedavaya bindi. Hırgür çıktı. Birisi canlı yayın açmış, şoför sinirli diyor. Evet sinirliyim. Bugün ben 6,75 TL’ye yolcu götürüyorsam niye Konaklı’daki 8 TL’ye götürüyor? Bu saatten sonra geri dönüş olmaz. Maliyetimiz hesaplanacak. Maliyetle istediğimiz rakamlara ulaşacağız, o zaman çalışmaya başlarız. Kimse kimseyi sırtında bedava taşımaz. Kolunda çok sayıda bilezik olan bir kadın devlet bana hak verdi deyip 65 yaş üstü olduğu için bedava yolculuk ediyor. Devlet sana hak vermiş olabilir ama bana bir şey vermiyor. Böcek bizi ne zaman muhatap alır, buyurun gelir der veya bize gelirse o zaman başımızın üstünde yeri var. Yoksa bu işin ucu açık. Gittiği yere kadar gider. Gitmediği yerde de kalır” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.