DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047878-2,51%
Antalya
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alper Kutay yazdı: ŞAHİN’E BU OPERASYON TUTMAZ

Alper Kutay yazdı: ŞAHİN’E BU OPERASYON TUTMAZ

ABONE OL
10:21 - 12 Mart 2024 10:21
Alper Kutay yazdı: ŞAHİN’E BU OPERASYON TUTMAZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın kaderini tayin edecek yerel seçimlere sadece 20 gün kaldı.

31 Mart Pazar günü Alanya’daki yaklaşık 250 bin seçmen sandık başına giderek Alanya’nın önümüzdeki 5 yıllık kaderini oylayacak.

10 yıl Kestel, 10 yıl Alanya’da belediye başkanlığı yapan Adem Murat Yücel’i takip ediyorum uzun süredir, sürekli 10 yılda Alanya’ya yaptıklarını anlatıp duruyor.

Adem Başkan Mevlana’yı çok sever, hatta sosyal medya hesaplarında Mevlana’nın “Hamdım, Piştim, Yandım” veciz sözünü kullanır.

Ben de sürekli geçmişte yaptıklarını anlatarak oy isteyen Adem Başkan’a yine Mevlana’nın ünlü bir sözünü anımsatmak istiyorum;

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Vatandaş artık yeni şeyler duymak istiyor.

2019’da 81 proje ile yola çıkmıştı, üzülerek söylemeliyim ki, bunların yarısından fazlasını hayata geçiremedi.

Eyvallah, parklar, düğün salonları yaptı, tamamı hayırseverlerin, müteahhitlerin, otel sahiplerinin bağış ve katkılarıyla hayata geçirilen sağlık ocaklarının, okulların açılış kurdelesini kesti, teleferik projesini bile Bursa’dan gelen firmaya ihale etti, Alanya Belediyesi yaptı, bitirdi, işletiyor gibi lanse ediliyor.

Önümüzdeki 5 yılda yapmayı taahhüt ettiği 74 projeyi inceledim, neredeyse tamamı, geride kalan 5 yılda vaat edip de yapamadığı projeler.

İnsana sormazlar mı: “Geçen 5 yılda yapamadınız, şimdi nasıl yapacaksınız?”

Misal, Oba’da 2019’dan önce temeli atılan yeni belediye sarayı.

Adeta yılan hikayesine döndü.

Bitmedi, bitemiyor.

Şimdilerde, seçime beş on gün kala, dışına makyaj yapıldı, tabelacı tabelasını taktı, muhtemelen başkanlık makamı ile meclis salonuna tefrişat yapılacak, seçime birkaç gün kala belki de sembolik açılışı kurdelesi kesilecek.

Misal, Cuma Pazarı Düğün Salonu projesi.

O da yılan hikayesine döndü.

Bölge halkının, bölge esnafının, pazarcı esnafının ve vatandaşın sesi çok çıkınca, şikayetler peş peşe patlayınca, inşaatın altına beton atıldı, çizgi çizildi, inşaatın otoparkı “Cuma Pazarı” gibi açıldı, pazarcı ve vatandaş sıcaktan içeride duramadı, bu kez hava girsin diye beton duvarlar kırıldı, içeriye dev vantilatörler konuldu, Allah’tan sonbahar ve kış geldi, pazarcı ve vatandaşın sıcaktan bunalması bitince eleştiriler kısmen azaldı ama önümüz yine yaz. Benzer sorunlar yine yaşanacak, çünkü sorun henüz çözülmedi.

Peki, Alanya’yı 31 Mart akşamı nasıl bir sonuç bekliyor?

Seçimler ana yemek ise, anketler işin patlamış mısırıdır, eğlenceliğidir, fal açmaktır, kehanette bulunmaktır, rüya tabirinden öte gitmez.

Son dönemde Alanya’da yine şarkılardan, pardon, anketlerden fal tutanlar çoğalmaya başladı.

Misal, ismi mevzu bahis değil, İstanbul menşeli bir firmanın geçen ay Alanya’da yaptığını söylediği anketten CHP’nin adayı Osman Tarık Özçelik birinci, Adem Murat Yücel ikinci, Mehmet Şahin üçüncü çıkmış.

Bu ankete bırakın kargaları, hayvanat bahçesinde ne kadar hayvan varsa “af edersiniz” bir taraflarıyla güler.

Neden mi?

Bu anketin çıkış kaynağına bakarsanız, Alanya’da hangi medya gruplarının, hangi sosyal medya hesaplarının bu anketi ballandıra ballandıra yayınladığını iyi incelerseniz, iyi analiz yaparsanız, kime nasıl hizmet ettiğini, asıl amacın ne olduğunu çok net görebilirsiniz.

Hatta hangi medya gruplarının Mehmet Şahin’i görmezden gelirken, hiç işleri ve ilgileri olmadığı halde sürekli Osman Tarık Özçelik’i zirvede göstermeye çalıştığını incelerseniz, asıl niyetin ne olduğunu da çok net görebilirsiniz.

Sizi çok fazla meraklandırmayayım, gerçek niyeti ben söyleyeyim.

Bu anketin gerçek amacı, siyasi kulislerde oy oranı yüzde 20’lerde gözüktüğü belirtilen Osman Tarık Özçelik’i cilalayıp parlatmak, normalde oy oranı yüzde 40 olduğu belirtilen Mehmet Şahin’i küçük ve zayıf göstermek, aradan sıyrılmaktır.

Sordum soruşturdum, bu anketi yaptıran CHP değil.

Merak ettim araştırdım, bu anketi yaptıran Adem Başkan, MHP veya Ak Parti de değil.

Kendi oyunu anketten yüzde 15 göstermeyeceğine göre Mehmet Şahin veya İyi Parti de değil.

Peki, bu anketi kim, ya da kimler yaptırdı?

Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e, şehir merkezinden en uzak kırsal mahalleye kadar halkın büyük teveccüh gösterdiği, yola iki yıl önce çıkan ve şehir merkezinin yanı sıra özellikle kırsal kesimde büyük ses getiren Mehmet Şahin’i  anket marifetiyle, sosyal medya hesaplarından iftira içerikli videolar veya köşe yazılarıyla zayıf göstermeye, küçük düşürmeye çalışan gizli el kim?

Bu işin finansörü, besleyicisi, yönlendiricisi kim?

Bakın beyler, abiler, ablalar.

Kirli bir plan içerisindesiniz.

Anketlerle, sosyal medya hesaplarıyla “vur abalıya” yaptığınız Mehmet Şahin’e yapılan her türlü kirli operasyon, “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mehmet Şahin’in yükselişinden ciddi anlamda rahatsız” algısını daha da güçlendiriyor, belki de insanların kafasında haksız yere, “bu operasyonları acaba Adem Murat Yücel mi yaptırıyor?” sorusunu getiriyor.

Bu kirli oyunlar, bu tür işlere tenezzül etmeyeceğine inandığımız Adem Murat Yücel’e de zarar veriyor.

Bel altı siyasetine girmeden, bu tür küçük ve kirli algı operasyonlarına bulaşmadan seçim sürecini sürdüren kazanır.

Aksini yapan ise sandığa gömülür, benden uyarması!!!

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.