DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562,70%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA ÜNLÜ OTELCİNİN OĞLU DEVA PARTİSİ’NDE

ALANYA’DA ÜNLÜ OTELCİNİN OĞLU DEVA PARTİSİ’NDE

ABONE OL
12:21 - 17 Ocak 2021 12:21
ALANYA’DA ÜNLÜ OTELCİNİN OĞLU DEVA PARTİSİ’NDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin ‘Kurucu Alanya İlçe Başkanı’ olarak 26 Aralık 2020 tarihinde avukat Ahmet Çakan atanmıştı. DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan imzasıyla Alanya’ya gönderilen yetki belgesi ile Alanya’nın genç avukatlarından Ahmet Çakan ‘Kurucu Alanya İlçe Başkanı’ olarak atanırken, yetki belgesinde, “Alanya İlçe Yönetim Kurulu hususunda çalışma yaparak isim listeleri hazırlamak ve genel merkezin onayına sunmak üzere kurucu ilçe başkanı olarak Ahmet Çakan görevlendirilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Öte yandan Büyük Alanya’nın edindiği bilgilere göre; Alanya Belediye Meclisi’nin eski üyelerinden MHP’li Celal Taşkın’ın İlçe Başkanı olmak için girişimde bulunduğu, ancak yapılan uzun görüşmelerden netice alınamadığı, bir ara turizmci Mehmet Dahaoğlu ile de görüşüldüğü ancak son aşamada Avukat Ahmet Çakan’da karar kılındığı öğrenildi. Alanya’da Damlataş Güzelyalı Caddesi üzerinde yaklaşık 30 yıldır Riviera Otel’i işleten ünlü turizmci Hasan Tahsin Sipahioğlu’nun oğlu Tevfik Sipahioğlu’nun da DEVA Partisi’nin Alanya yönetimine girdiği ortaya çıktı.

Alanya’da tanınmış turizmcilerden, Damlataş’taki Kahya Otel’in ortaklarından Mustafa Kahya’nın oğlu Kemal Kahya’nın İyi Parti’nin Alanya yönetimine girmesinin ardından, yine Damlataş’taki bir başka turizmci Hasan Tahsin Sipahioğlu’nun oğlu Tevfik Sipahioğlu’nun da DEVA Partisi’ne girmesi, “Üçüncü kuşak genç turizmciler aktif siyasete sıcak bakıyor” yorumlarına nerden oldu.

Kahya Ailesi’nden Latif Kahya bir dönem MHP’de, eski belediye başkanlarından Hasan Sipahioğlu’nun eniştesi Mustafa Kahya ise Anavatan Partisi’nde aktif siyaset yapmıştı. Hasan Sipahioğlu’nun kuzeni olan Hasan Tahsin Sipahioğlu ise aktif siyaset arenasında pek görülmemiş, ancak kuzeni Hasan Sipahioğlu’nun hem ANAP hem de Ak Parti döneminde girdiği belediye seçimlerinde geri planda durup mali koordinasyonu sağlayan isim olmuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.