DOLAR 32,4649 -0.07%
EURO 34,8282 -0.44%
ALTIN 2.445,100,38
BITCOIN 20806210,89%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA VATANDAŞI KİM DOLANDIRIYOR?

ALANYA’DA VATANDAŞI KİM DOLANDIRIYOR?

ABONE OL
08:51 - 22 Mayıs 2020 08:51
ALANYA’DA VATANDAŞI KİM DOLANDIRIYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Alanya’da serbest çalışan 4 kişilik şebekenin vatandaşı dolandırdığı iddia ediliyor. Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlara giderek “Sana dosya hazırlayalım. Orman’dan 39 yıllığına arazi tahsis ettirelim, devletin bu imkanından sen de yararlan” diyen kişilerin, tahsis edilmesi mümkün olmadığı halde ormanlık alanlar için vatandaşlardan en az 15-20 bin TL dosya hazırlama ve müracaat parası talep ettikleri ileri sürülüyor. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuran çok sayıda vatandaşın, “Biz dosya hazırlatıp size başvurduk ama karar çıkmadı. Paramız boşa gitti” dedikleri, Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin ise, “Bizim bu olaydan haberimiz yok. Kime dosya hazırlattı iseniz hesabını onlardan sorun” yanıtı verdikleri de gelen haberler arasında. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’nün, yaşanan bu gelişmelerden rahatsızlık duyduğu ve konuyu Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na aksettirip sorumluların cezalandırılmasını isteyecekleri öğrenildi.

Kendi ikametlerine yakın bölgelerdeki kırsal mahallelerde bulunan arazileri, ağaçlandırma tahsisi adı altında 39 yıllığına kiralamak için bazı kişilere para kaptırdıklarını ileri süren vatandaşların, Alanya’da AK Parti’nin üst düzey isimlerine telefonla ulaşarak, “Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvurduk, Bir ton para verip dosya hazırlattık ama başvurumuz kabul edilmedi. Paramızı geri istiyoruz” dedikleri, Ak Parti’nin üst düzey isimlerinin ise konuyu araştırdıklarında, vatandaşı aldatan bir şebekenin varlığını ortaya çıkardıkları belirtiliyor. Orman Kanunu’na göre tahsisi mümkün olmayan araziler için vatandaştan “Dosya hazırlıyoruz”, “Adamını bulduk, ona para vereceğiz” diyerek para talep eden ve alan kişilerin, bir süre sonra aynı vatandaşa, “Biz her şeyi hazırladık, tam tahsis onayı çıkıyordu ama Orman İşletme’de falanca amir sizin işe taş koydu, yapacak bir şey yok” dedikleri, bunun üzerine mağdur vatandaşın Alanya’da Ak Parti’nin üst düzey isimlerini araması sonucu bu dolandırıcılık olayının ortaya çıktığı da edinilen bilgiler arasında. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatacağı ve bu kişiler ile dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşların ifadelerine başvuracağı öğrenildi.

Öte yandan Orman Mühendisleri Odası Vekili Av. Emirhan Turan, Büyük Alanya’da yer alan haberin ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sayın Yetkili,

21.05.2020 tarihinde www.buyukalanya.com internet sitesinde https://www.buyukalanya.com/alanyada-vatandasi-kim-dolandiriyor/13674/ link ile yayınlanan “Alanya’da Vatandaşı Kim Dolandırıyor” başlıklı yazınız içeriğinde geçen ifadeler müvekkil Orman Mühendisleri Odasına kayıtlı, bölgede faaliyet göstermekte olan tüm firmaları itham altına alan ve karalayan ifadeleri içermektedir.

Meslek Odasına bağlı çalışan meslektaşlarımıza karşı yapılan genelleme, mesleğin hak, yetki ve saygınlığını korumakla yükümlü Orman Mühendisleri Odası tarafından mazur görülemez. Söz konusu ifadeler bütün meslektaşlarımız için kullanılamaz ve doğru değildir.

Öncelikle konu hakkında da yazı içeriğinde bilgi eksikliği bulunmaktadır. Özel Ağaçlandırma müracaatında bulunan vatandaşlar için Müracaat dosyasını hazırlayan Serbest Ormancılık veya Serbest Yeminli Ormancılık Büroları ile Şirketleri sahibi Orman Mühendisleri hazırlanan dosyayı TMMOB Orman Mühendisleri Odasınca belirlenen asgari ücret tarifesinde belirtilen ücretler karşılığında hazırlamaktadırlar.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Alanya Orman İşletme Müdürlüğüne 21.05.2020 tarihi itibariyle 1134 adet Özel Ağaçlandırma müracaatı yapıldığı öğrenilmiş olup, müracaat sahiplerine ait dosyalar, 8/4/2009 tarihli ve 27194 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ormancılık ve Orman Ürünleri Bürolarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönetmeliği hükümlerine göre kurulan Serbest Ormancılık veya Serbest Yeminli Ormancılık Büroları ile Şirketlerince hazırlanmıştır.

Büyük Alanya Medya adlı haber sitesinde yayınlanan içerik ile tüm meslektaşlarımızı zan altında bırakan bir haber yayınlanmıştır. Öncelikle bu tür haberlere konu olan her kim ise yayıncı kuruluş tarafından bu kişilerin net olarak ortaya konulması gerekmektedir. Yanlış yapan her kim ise delilleriyle ortaya konulması gerekmekte olup genelleme yoluyla meslektaşlarımızı ve mesleğimize dolandırıcılık isnadıyla hakaret edilmesi kabul edilemez.

Orman Mühendisleri Odası olarak, Vatandaşı yalan, hile ve yasadışı yollarla dolandırmaya çalışanların karşısında, derdi evine aş götürmek olan ve yasal yollarla serbest piyasada iş yapan tüm meslektaşlarımızın yanlarında olduğumuzu belirterek, mesleğimizi, meslektaşlarımızı düzenlemek, denetlemek ve korumak adına sorumlu Oda olarak gerekli her türlü iş ve işlemi takip etme yükümlülüğümüz olduğunu bildiririz.

Yayıncı kuruluş yetkilisi ile OMO Genel Başkanımız Sn Hasan TÜRKYILMAZ konu hakkında görüşmüş olup yazı içeriği tarafınızca değiştirilmiştir. Ancak söz konusu yayın bakımından iş bu tekzip metninin yayınlanması ve genelleme yapılması nedeniyle haber içeriğinin düzeltilmesini, gerekli görülmesi durumunda söz konusu haberin yayından kaldırılarak, iş bu metnin uygun süreyle yayınlanmasını, aksi durumda fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızı bildirir ve ihtar ederim.

Saygılarımızla.
Orman Mühendisleri Odası Vekili
Av. Emirhan TURAN

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.