DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22488380.97181%
Antalya
33°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Alanya’da Yücel’den küçük esnafa “apart” darbesi

Alanya’da Yücel’den küçük esnafa “apart” darbesi

ABONE OL
17:09 - 28 Aralık 2023 17:09
Alanya’da Yücel’den küçük esnafa “apart” darbesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk turizminin başkenti Alanya merkez, Oba, Mahmutlar ile Kestel arasında yıllarca turizme hizmet veren en eski eski otellerden My Flower, Güneş Otel, Ulaşlar Otel, Syedra Prenses, Alanka, Deha, Akporol Otel, Astor Otel, Erkaptan Otel, Turse, Albayrak Otel başta olmak üzere bir çok otel yıkılırken, yerlerine konut inşa edildi.

Alanya’da 3 yıllık sürede yıldızlı veya apart otel olmak üzere 50’ye yakın apart otel yıkılırken, otellerin yıkılması ise başta Alanya’daki küçük esnaf olmak üzere yüzlerce turizm paydaşını endişelendiriyor.

Alanya’da özellikle küçük esnafı besleyen apart otellerin yıkılıp konuta dönüşmesi nedeniyle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i geçen yıl göreve davet eden küçük esnaf, “Alanya turizm kenti ama neredeyse merkez ve Alanya’nın doğusunda otel kalmadı. Böyle giderse otel kalmayacak. Bu gidişata bir çözüm bulunup, otellerin yıkılması önlenmeli” demişlerdi.

Alanya’daki müteahhitler tarafından binaları eskiyen apart otellerin satın alınarak yıkılıp yerlerine özellikle 1+1 dairelerin yapılmasının Alanya turizmine büyük zarar vereceğini öngören Alanya Belediye Meclisi ise 2022’nin mart ayında bir karar alarak 1+1 daire çılgınlığının sona ermesinin önünü açmıştı.

Ancak onlarca apart otelin yıkılıp yerlerine konut yapılmasına göz yuman, müsaade eden ve esnafı bitirecek onlarca yeni binaya ruhsat veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e tepki giderek artıyor.

İyi Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Alper Arıkan, geçen yıl yaptığı açıklamada, esnafın haklarının Alanya Belediyesi tarafından gözetilmediğini belirterek, “Turizmciyi batırdınız. İnsanları otellerinden vazgeçerek yıkmaya mecbur bıraktınız. Hem suçlu hem güçlüsünüz, hem de yüzsüzsünüz. Yerel iktidara gelince. Apart otellerin yıkılması bu memlekete ihanet diyorsunuz ya. Peki; bu yıkılan otellerin yerine yapılacak konutların ruhsatını hangi belediye verdi? Alanya’da yıkılacak apart otel mi kaldı ki şimdi buradan siyasi bir rant elde etmeye çalışıyorsunuz? Büyükşehir otelleri gelip zorla yıkıp konut mu yapın dedi? Gerçekten sizleri aklı selim siyaset yapmaya davet ediyorum. Tekrar söylüyorum. Bu sıkıntıların müsebbibi yerel iktidardır. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu tutulması ise siyasi cambazlıktır” demişti.

Alanya’da tıpkı günübirlik kiralık evlerde olduğu gibi, sayıları giderek azalan apart oteller de özellikle küçük esnafın adeta can simidi konumundaydı.

4 ve 5 yıldızlı otellere gelip, satın aldıkları paket dahilinde Her Şey Dahil sistemden faydalanmak için gün boyu otelden çıkmayan turistin aksine, apart otele gelip şehir merkezindeki başta restoran, bakkal, manav, pastane ve diğer küçük esnaftan alışveriş yapan ve ekonomiyi canlandıran apart otel müşterileri, Alanya Belediyesi’nin de müsamaha göstermesi sonrası apart otellerin yıkılıp yerlerine 1+1 konutların inşa edilmesi sonrası hızla Alanya’dan uzaklaştı.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP