DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21616840,98%
Antalya
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran SERGİ

Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran SERGİ

ABONE OL
10:18 - 5 Mayıs 2024 10:18
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran SERGİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da geçmişte kullanılan eşyaların sergilendiği ‘Geçmişten Günümüze Alanya Kültür Sergisi’ davetlileri adeta zamanda yolculuğa çıkardı. Sergide 1926 model Chevrolet marka otomobil ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Barbaros Azakoğlu Ortaokulu işbirliği ile hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Alanya Kültür Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. İskeledeki Şelale Meydanı’ndaki serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Açıkalın, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Alanya Belediye Meclis üyeleri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Barbaros Azakoğlu Ortaokulu Müdürü ve Proje Yöneticisi Murat Ergin Gözütok, “İşim olsun, taziyeler, yayla göçlerine katıldıkça kültürün güçlü şekilde aktarıldığını gördüm. Zaman içinde teknolojinin etkisi olmasıyla şimdi nerden geldiğimizi, ne giydiğimizi, hangi işleri yaptığımızı, ne yediğimizi, nasıl evlendiğimizi, hangi oyunları oynadığımızı unutur hale geldik. Bu sergi ile çoğunuzu çocukluğunuza, gençliğinize, geçmişlerinizin hayatlarına götüreceğiz. Amacımız kültür mirasımızı miniklerimize bir dokunuş yaparak aktarabilmek” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.