DOLAR 32,8629 0.28%
EURO 35,1912 0.28%
ALTIN 2.452,87-0,19
BITCOIN 2159786-0,97%
Antalya
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:09

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Alanya’daki festivalde sergilere halktan yoğun İLGİ

Alanya’daki festivalde sergilere halktan yoğun İLGİ

ABONE OL
08:36 - 26 Mayıs 2024 08:36
Alanya’daki festivalde sergilere halktan yoğun İLGİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

22. Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra vatandaşları tarihi bir yolculuğa çıkararak, görsel bir şölen sunan sergilerler de büyük beğeni topluyor.

Alanya Belediyesi tarafından, ‘Bir Nefes Alanya’ temasıyla 22.’si düzenlenen Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali; müzik, kültür, sanat, yiyecek içecek, eğlence ve gösterilerle üç gün boyunca ziyaretçilerine zengin bir program sunmaya devam ediyor. Festival kapsamında birbirinden güzel sergiler de vatandaşların beğenisine sunuldu.

İskele’de orta meydanda kurulan alanda pek çok stant, festivale katılan davetlileri ağırlıyor. Vatandaşları tarihe bir yolculuğa çıkaran, Alanya’nın doğal ve kültürel değerlerinin yansıtıldığı sergiler vatandaşların büyük beğenisini topluyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Eğitimci, Araştırmacı Yazar, Fotoğraf Sanatçısı Haşim Yetkin tarafından hazırlanan ‘Değere Değer Katanlar, Yetmiş Yıllık Sevda Alanya 1954-2024 Fotoğraf Sergisi’ de yer alıyor. Haşim Yetkin’in Alanya’nın tarihine ışık tutan fotoğraflarının bulunduğu sergi, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Tarihte yolculuğa çıkaran bir başka sergi, ‘Bir Zamanlar Alanya Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi’ oldu. Alanya Belediyesi tarafından derlenen Alanya düğünlerinden sosyal hayatına, turizmden tarıma kadar pek çok siyah beyaz fotoğraf, vatandaşların beğenisine sunuluyor. Festivalde, Alanya’nın kilimleri de tanıtılıyor. Kent tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Alanya Kilimleri Sergisi, davetlilere görsel bir şölen sunuyor. Alanya dokumasının en önemli öğelerinden olan ipek dokuması, festivalde unutulmadı.

Tamamen doğal yollarla yapılan ipeklerden oluşan; Dut Ağacından Dokuma Tezgahına Alanya İpekleri Sergisi festivalin gözdeleri arasında yerini aldı. Festivaldeki bir başka görsel şölen ise, Başlangıçtan Günümüze Festival Afişleri Sergisi oldu. Festivalin, ilk yapıldığı yıldan itibaren tüm tanıtım afişleri sergilendi. Ayrıca Alanya Fotoğraf Sanatı Kulübü’nün de karma bir sergisi açıldı. Usta fotoğrafçıların şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini karelere yansıttığı sergi, muhteşem manzaraları vatandaşlarla buluşturuyor. Öte yandan Akdeniz’de Turizm ve Tarih konulu Uluslararası Akdeniz Karikatür Yarışması’nın eserleri de bulunuyor. 2001 ve 2002 yıllarında düzenlenen iki yarışmadaki karikatürlerin bulunduğu sergiler, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eserlerin başında geliyor.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.