DOLAR 32,5023 -0.05%
EURO 34,9003 0.12%
ALTIN 2.420,82-0,04
BITCOIN 1883040-3,30%
Antalya
22°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki İranlılar ülkelerine 2. Atatürk istedi

Alanya’daki İranlılar ülkelerine 2. Atatürk istedi

ABONE OL
08:54 - 19 Eylül 2022 08:54
Alanya’daki İranlılar ülkelerine 2. Atatürk istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yaşayan İranlılar, İran’da dini kurallara uygun giyinmediği için ahlak polisi tarafından dövülmesi sonucu hayatını kaybeden Mahsa Emini’yi anmak için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Çok sayıda İranlının hedefinde İran rejimi ve ülkede kadınlara yönelik uygulanan baskıcı yönetim vardı. Şeriatla yönetilen İranlıların Atatürk’e sığınmaları ise Türkiye’de sosyal medyada gündem oldu. Alanya’da yaşayan çok sayıda İranlı, sosyal medya hesaplarında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak, kendi ülkelerine de 2. bir Atatürk gelmesini temenni etti.

İran’ın başkenti Tahran’da “başörtüsünü düzgün takmadığı” gerekçesiyle gözaltına alınan ve gözaltı sürecinde darp edilerek işkenceye maruz kaldıktan sonra fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Emini, 3 gün sonra dün yaşamını yitirmişti.. Dün akşam yüzlerce İranlı Mahsa Emini’nin ölümünü protesto etti. Alanya’da Atatürk Anıtı önünde toplanan İranlılar, ülkelerindeki rejime tepki gösterdi.

İranlıların Atatürk’e sığınmaları ise başta Alanya olmak üzere ülke genelinde sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda vatandaşın, “İçerideki bizim şeriat sevdalıları Atatürk’ün kim olduğunu ve kadınlara neler kazandırdığını şimdi belki biraz daha iyi anlayabilir” yorumu yaptı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi olayın soruşturulması talimatı verirken, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, hükümete seslenerek “İslam’ın ve devletin imajı daha fazla zedelenmemeli ve failler yargılanmalı” ifadelerini kullandı.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.