DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.442,390,27
BITCOIN 2077325-0,99%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ KREŞ SKANDALINDA SON PERDE

ALANYA’DAKİ KREŞ SKANDALINDA SON PERDE

ABONE OL
22:06 - 9 Mart 2021 22:06
ALANYA’DAKİ KREŞ SKANDALINDA SON PERDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cikcilli Mahallesi’ndeki Rüzgar Gülü Kreşi’nde 2019 yılının Mart ayında yaşanan şiddet olayının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Kamuoyunda büyük tepki çeken görüntülerin ardından kreş yönetimi açıklama yaparak şiddet uygulayanların ilişiklerinin o tarihte kesildiğini ve yargılama sürecinin devam ettiğini belirtti.

Alanya’da hizmet veren Rüzgar Gülü adındaki kreşte çalışan bazı öğretmenlerin öğrencilere vurduğu, ittirip kaktığı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ağlayan çocuklara çalışanların şiddet uyguladığı gözlendi. Şiddet görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması ve kamuoyunda büyük tepki çekmesinin ardından Rüzgar Gülü Kreşi yönetimi bir açıklama yayınladı.

16 Şubat 2017 tarihinden beri Alanya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren okul öncesi eğitim kurumu olduklarını ve planlı ve plansız bir şekilde belirli aralıklarla denetimlerin yapıldığı kurumun sürekli resmi makamların kontrolü altında olduğu belirtilen açıklamada, şiddet görüntülerine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Hizmete başlamamızdan 2 yıl sonra, 15 Mart 2019 tarihinde yaşanan üzücü bir olay bugün sosyal medya kanalları ve bir kısım internet siteleri üzerinden yayınlanarak, kurumumuza karşı bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki; kreşimize devam eden her çocuk, bizim için kendi evlatlarımız gibi değerlidir. Bize emanet edilmiş çocukları kendi evlatlarımızdan ayıramayacağımız gibi, görevimizin gereği olarak bakımlarını en iyi şekilde sağlamakla yükümlüyüz.

2019 tarihinde yaşanan olayın paylaşılan görüntülerde yer alan aktörlerine ilişkin yargı süreci devam etmektedir. Bununla beraber görüntülerde yer alan öğretmenlerin tamamının kurumumuz ile hiçbir bağlantısı kalmamış, ilişikleri de o tarihlerde derhal kesilmiştir. Rüzgar Gülü Kreş olarak kurumumuzun adının karıştığı bu olaydan dolayı üzüntümüzü ifade ederken, yargının vereceği kararı beklemekte olduğumuzu, eylemleri gerçekleştiren kişiler hakkında idari olarak işletmemiz tarafından gereğinin yerine getirildiğini kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan ise olayın takipçisi olduklarını belirtti. Adli sürecin devam ettiğini söyleyen Çalışkan, “Konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir. İnternette yayınlanan haberdeki görüntüler 2019 yılı Mart ayındaki kamera görüntüleridir. Yürütülen soruşturma sonucu yaklaşık 2 yıl sonra iddianame düzenlenmiş ve açılan davanın ilk duruşması 27 Mayıs 2021 tarihindedir” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.