DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9282 0.24%
ALTIN 2.445,540,94
BITCOIN 2057546-2,89%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ PARKOMATTA İCRA DÖNEMİ – ÖZEL HABER

ALANYA’DAKİ PARKOMATTA İCRA DÖNEMİ – ÖZEL HABER

ABONE OL
14:52 - 5 Mart 2021 14:52
ALANYA’DAKİ PARKOMATTA İCRA DÖNEMİ – ÖZEL HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

1 Ocak 2020 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Alanya Belediyesi’ne geçen Ahmet Tokuş Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve 25 Metrelik Yol olarak bilinen Şevket Tokuş Caddesi’ndeki otopark sistemi aradan geçen bir yılın ardından 7 Ocak itibari ile yeniden başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayının ilk haftası Alanya Belediyesi’ne geçen parkomat sistemi daha sonra Alanya Belediyesi’nin refüj daraltma ve yol genişletme çalışmaları nedeniyle uzun süre yürürlüğe girmemişti. Pandemi sürecinin de etkisiyle birlikte Ahmet Tokuş Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Şevket Tokuş Caddesi’ndeki parkomat sistemi yaklaşık bir yıldır faaliyette değildi. 7 Ocak itibariyle Alanya’da Embi firması tarafından parkomat sistemi yeniden faaliyete girdi. Belirlenen bölgelerde otopark için başlangıç olarak 3 TL oldu, her saat artarak 3 TL ekleniyor. Öte yandan daha önce 40 personelin çalıştığı parkomat sisteminde artık 20 personel görev alıyor.

Bu arada, borcu olan araç sürücülerinin para ödemekte zorluk çıkarması üzerine firma yeni bir karar aldı. Önümüzdeki 8 Mart Pazartesi gününden itibaren 50 TL ve üzeri borcu olan sürücülerin icraya verileceği, şirketin anlaştığı 3 avukatın, borç sahibi araç sürücülerini telefonla arayarak, “Borcunuzu ödeyin, aksi takdirde icra yoluna başvurulacak” dediği ortaya çıktı. Pek çok araç sürücüsü bu karara tepki gösterirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir parkomat görevlisi, “Araç sürücülerinin yüzde 80’i para ödemekte sorun çıkarıyor. Milyonluk arabalara binenler bile otopark çıkışı ‘para yok’ deyip geçiştiriyor. 2-3 bin lira borcu olanlar var. Bir de kısa süreliğine Alanya’ya araçlarıyla şehir dışından tatile gelenlerle büyük sorunlar yaşıyoruz” dedi.

Öte yandan bir önceki Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde kısa süreliğine uygulanan ancak gelen tepkiler üzerine kaldırılan “borcu olanların araç lastiklerine kelepçe takılması” uygulamasına yeniden başlanacağı öğrenildi. 50 TL ve üzeri borcu olanların ruhsatlarına icra gönderileceği ve borcunu ödemeyenlere haciz işlemi yapılacağı, ayrıca belirli yüksek bir borcu olan araçların lastiklerine de borcunu ödeyene dek olduğu yerde kelepçe takılacağı gelen haberler arasında.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.