DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19723040,11%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ALANYALI AVUKATTAN BITCOIN UYARISI

ALANYALI AVUKATTAN BITCOIN UYARISI

ABONE OL
15:44 - 16 Nisan 2021 15:44
ALANYALI AVUKATTAN BITCOIN UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’nın önemli hukuk bürolarından Tuncay & Barcın Hukuk Bürosu ortağı, avukat Özer Tuncay, Türkiye’de kripto para kullanımının yeni kuralları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye Merkez Bankası’nın ilk kez finansal hesaplamalarda veya arabulucular aracılığıyla kripto para kullanımına yönelik yasa yasağı getirdiğini söyleyen avukat Özer Tuncay, yeni kurallar hakkında detaylı bilgi verdi.

İşte o bilgiler;

1. Tedarik, vatandaşlar ve kuruluşlar arasındaki hesaplamalarda kripto para birimleri ile herhangi bir işlemi yasaklar. Cumhuriyetteki kripto para, resmi olarak aracılıkçılar aracılığıyla veya doğrudan mal ve hizmet satın almak için uygun fiyatlı bir ödeme aracı olmayı bırakıyor.

2. Türkiye’de resmi olarak kayıtlı ve lisanslı finansal platformlar, hizmetler ve ödeme sistemleri, kripto para birimleri ile çalışanlar veya çalışabilme imkanları olan, onlarla herhangi bir hesap işlemi hizmeti verme hakkından mahrum edilmektedir – cüzdanlar arasındaki fonların transferi veya fiyata çekilmesi.

3. Yasaklar 30 Nisan 2021 ‘den itibaren yürürlüğe giriyor.

4. Cumhuriyet merkez bankası müdürü tarafından karar verildi.

5. Kaynak bağlantısı: https://www.resmigazete.gov.tr/

Mevzuatta, kripto para ve diğer dijital varlıkların, dağıtılan defter teknolojisine dayalı olarak, doğrudan ya da dolaylı olarak, ödeme aracı olarak kullanılamayacağını belirtildi.

Ayrıntılar:

1. Belge, vatandaşlar ve kuruluşlar arasındaki yerleşim yerlerinde kripto para birimleri ile herhangi bir operasyonu yasaklıyor. Kripto paralar, araçlar aracılığıyla ya da doğrudan mal ve hizmet alımında ödeme yöntemi olarak kullanılamaz. Türkiye’de kripto para ile çalışan veya çalışabilecek kapasiteye sahip.

2. Lisanslı finans platformu, hizmet ve ödeme sistemleri, yerleşim operasyonları için her türlü hizmeti verme hakkından mahrum bırakılmaktadır.

3. Bu yasa 30.04.2021’den başlıyor.

4. Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası tarafından yayınlandı.

5. Link: https://www.resmigazete.gov.tr/

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.