DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20413466,71%
Antalya
21°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı müteahhit ve emlakçıların tanıtım parasına kim çöktü?

Alanyalı müteahhit ve emlakçıların tanıtım parasına kim çöktü?

ABONE OL
20:49 - 18 Ekim 2023 20:49
Alanyalı müteahhit ve emlakçıların tanıtım parasına kim çöktü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da son dönemde Rus ve Ukrayna başta olmak üzere pek çok ülkeye emlak satışlarının adeta bıçak gibi kesilmesi, Alanya’daki büyük hacimli müteahhit ve emlakçıları ekonomik anlamda zorlamaya başladı.

Rus pazarına büyük umutlar bağlayan, ancak gerek bitmeyecek gibi gözüken Rusya – Ukrayna savaşı, gerekse Alanya’daki bazı mahallelerde yabancıya ikametin kapatılması, satışları bir anda neredeyse sıfıra indirdi.

Ellerinde bitmiş veya bitmeye yakın yüzlerce konut kalan Alanya’daki büyük hacimli müteahhit ve emlakçıların ise çareyi, başta Rusya olmak üzere Türkiye’ye ilgisi olan bazı ülkelerde reklam yapmakta buldukları öğrenildi.

Bu amaçla gizli bir toplantı yapan 20 müteahhit ve emlakçı, kendi aralarında 100 ila 150’şer bin Euro toplayarak bir fon oluşturdu ve bu paranın Rusya’daki en çok takip edilen televizyon, gazete, dergi ve sosyal medya mecralarında Alanya tanıtımı yapılmasına ayırdı.

Ancak Alanya’daki müteahhit ve emlakçıların bu iş için görevlendirdiği bir ajansın, Rus medyası ile görüştüğü, Rus medyasının 3 milyon Euro’yu az bulduğu, “3 milyon Euro daha getirirseniz Alanya tanıtımı yaparız” dedikleri bilgisi Alanya’ya ulaştırıldı.

Alanya’daki müteahhit ve emlakçıların bu kez kendilerinin oluşturduğu 20 kişi dışında kalan orta ölçekli müteahhit ve emlakçıları da arayarak konuyu anlattıkları ve maddi destek istedikleri öğrenildi.

Öte yandan iddiaya göre; ilk toplantıda fon için para veren bir müteahhidin, Rus medyasına yakın bir Rus dostunu arayarak ilk aşamada önerilen parayı neden az bulduklarını sordurduğu, ancak Rus medyasından üst düzey bir ismin, “Bizim böyle bir projeden veya öneriden haberimiz yok” dediği, Alanya’daki müteahhit ve emlakçıların ise kendileriyle çalışan aracı kurum ajansa ulaşarak neden böyle bir sonuç ortaya çıktığını sorgulamaya başladığı da edinilen bilgiler arasında.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.