DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1,31%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALI TURİZMCİYE ALMAN PAZARINDAN KÖTÜ HABER

ALANYALI TURİZMCİYE ALMAN PAZARINDAN KÖTÜ HABER

ABONE OL
08:16 - 30 Nisan 2020 08:16
ALANYALI TURİZMCİYE ALMAN PAZARINDAN KÖTÜ HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Almanya’da korona virüs salgını nedeniyle ilan edilen küresel seyahat uyarısı Haziran ortasına kadar uzatıldı. Dışişleri Bakanı Maas, Almanlara “gönül rahatlığıyla seyahat etmeyi” tavsiye edemeyeceklerini söyledi. Söz konusu karar, dün yapılan bakanlar kurulu toplantısında alındı. Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, hükümet olarak “gönül rahatlığıyla seyahat edilmesini” tavsiye edemeyeceklerini söyledi. Yaz tatili sezonu için de bir öngörüde bulunmamayı tercih eden Maas, seyahat uyarısının 14 Haziran’dan sonra kaldırılıp kaldırılamayacağının belirsiz olduğunu kaydetti. Maas, Almanya içi seyahat özgürlüğü konusundaysa hükümetin 6 Mayıs’ta eyalet başbakanlarıyla görüşeceği bilgisini aktardı.

Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareib da, yakın gelecekte uzak yerlere seyahat etmenin mümkün olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Uzak mesafeli seyahatler belli ki öngörülebilir zaman diliminde gerçekleşemeyecek“ diye konuştu. Bareib, “Ancak sağlık durumunun imkan tanıması durumunda seyahat kısıtlamalarından adım adım geri dönülebilmesini ve en azından Avrupa’da hızlı bir biçimde yeniden seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Ama bu süreç oldukça yavaş biçimde ilerliyor. Bu yıl ülke için tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum” dedi.

Yaşanan salgın dönemi nedeniyle Alanya’da turizm sektörü zora girdi. Çeşitli teşvikler ile ayakta durmaya çalışan sektör, dört gözle ülkelerin seyahat yasaklarının kaldırmasını beklerken Alanya’nın en önemli pazarlarından olan Almanya’da seyahat yasağının haziran ayı ortasına kadar uzatılması turizmcilerde endişe yarattı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.