DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2066243-1,36%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALILAR DİKKAT! KOLONYA ORUCU BOZAR MI?

ALANYALILAR DİKKAT! KOLONYA ORUCU BOZAR MI?

ABONE OL
13:18 - 24 Nisan 2020 13:18
ALANYALILAR DİKKAT! KOLONYA ORUCU BOZAR MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye’deki korona virüs salgını günlerinde Ramazan Ayı da denk gelince koronadan korunmak için sık sık kullanılan ve Avrupa’nın da “Türklerin gizli silahı” olarak tanımladığı kolonyanın orucu bozma ihtimali bir kez daha akıllara geldi. Diyanet’in yayınlarına göre ise kolonya ve parfüm orucu bozmuyor.

11 ayın sultanı Ramazan, geride bıraktığımız gece kalkılan sahurla başladı. Türkiye, bu sene tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını dolayısıyla öncekilerden her şeyiyle çok farklı bir Ramazan geçiriyor. Pide kuyrukları, teravih namazları, toplu iftarlar. Kısacası korona virüs salgını dolayısıyla toplu halde bulunulan hiçbir etkinliğe izin verilmezken akıllara ise korona savar olarak bilinen kolonya ve dezenfektanın oruçluyken kullanımı geliyor.

Her yıl Ramazan Ayı’nda arkadaş ortamlarında konuşulan konulardan biri “Kolonya, parfüm orucu bozar mı?” sorusu olmuştur. Kimileri her ihtimale karşı kolonya kullanımına Ramazan’da ara verse de bu sene durum farklı. Çünkü kolonya ve dezenfektan uzmanlar tarafından da korona virüse karşı kullanımı tavsiye ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet kütüphanesinde yer alan Doç. Dr. Halil Altuntaş ve Doç. Dr. İsmail Karagöz tarafından yazılan Oruç İlmihali kitabında bu soruya cevap bulunuyor. Hocalar, “Parfüm ve kolonya kullanmak orucu bozar mı?” sorusuna kısa ve net bir şekilde “Parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz” yanıtını veriyor.

Fransız haber ajansı AFP, mart ayında son dönemde revaçta olan kolonya ile ilgili kapsamlı bir dosya haber hazırladı. Kolonyanın, korona virüsü öncesinde de Türk toplumunda önemli bir yeri olduğu örneklerle anlatılırken haberin başlığında, “Türklerin gizli silahı: Kolonya” başlığı kullanıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.