DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20779631,29%
Antalya
21°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALILAR MASKE BULAMIYOR

ALANYALILAR MASKE BULAMIYOR

ABONE OL
16:14 - 13 Nisan 2020 16:14
ALANYALILAR MASKE BULAMIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Covid-19 ile mücadele kapsamında açıklanan yeni önlem çalışmalarının ardından, vatandaşa ilk etapta dağıtılacak 50 bin maske için geçen hafta harekete geçti. Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler ücretsiz maske dağıtımına başlarken, sayının daha sonra 100 bine çıkarılarak dağıtıma devam edileceği açıklandı.

Bu arada Alanya Kültür Merkezi’nde maske imalatına başlandı. Ancak Alanya halkı Alanya Belediyesi’nin Çözüm Masası birimini arayarak maske bulamadıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla eczanelerde maske satışının yasaklandığını, bazı alışveriş merkezlerine maskeyle giremediklerini belirterek yardım istediler.

Sevgi Şevket Demirtaş adlı vatandaş, “Cikcilli’de hiçbir yerde maske bulamıyoruz. Ücretsizi geçtik, artık parayla bile bulamıyoruz. Maskesiz sokağa çıkmayacağımız bu dönemde nereden temin edeceğiz acaba” diye sorarken, Serdar Özdemir, “Ağız maskeleri satmak yasak, peki nasıl, ne şekilde ve nereden tedarik edebiliriz” dedi.

Alanya Belediyesi Çözüm Masası Sorumlu Pınar İmamoğlu, “Alanya Belediyesi tarafından kentin çeşitli bölgelerinde dağıtım sağlanmaktadır. Ayrıca e-devlet üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşlarımız ücretsiz maske temin edebileceklerdir. Aşağıdaki linkten ücretsiz maske başvurusu yapabilirsiniz.Teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” yanıtı verdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.